Marijan Mance: Igračima sam već najavio da mi je utakmica u Šibeniku iduće subote bitnija od svega

Subota, 31. siječnja 2015. 23:54 Napisao  Marko Babić

Ne zamjeram niti jednom igraču koji otvori utakmicu s nekoliko promašaja. To je sastavni dio igre i s time nisam bio opterećen. Zanima me izvršavanje onoga što se dogovorimo, principi obrane i igra u tranizciji, kaže trener košarkaša Kvarnera

Košarkaši Kvarnera protiv Alkara odradili su rutinsku utakmicu za 11. slavlje ove sezone. Riječki košarkaši nakon 16. kola imaju najbolji skor lige (11-3), ali budući da imaju utakmicu manje od konkurencije nalaze se na trećem mjestu jer se u prvenstvu i za poraz dobiva jedan bod.

- Alkar nažalost nije došao u najjačem sastavu, to nije ona ekipa koja nas je pobijedila u prvoj utakmici u Sinju. Daj Bože da se imamo priliku opet sresti u punom sastavu da vidimo kakav će tada biti ishod. Štemberger je bio moja desna ruka na terenu i u ovoj utakmici. Radi praktički jednak posao kao i trener, znali smo u što smo se upustili na početku sezone i zato sam tražio njega, rekao je Marijan Mance nakon pobjede protiv Alkara.

Nešto lošiji šut na otvaranju utakmice i nekoliko propuštenih prilika u kontrama nisu razlog za zabrinutost.

- To je dio igre, ne zamjeram niti jednom igraču koji otvori utakmicu s nekoliko promašaja. To je sastavni dio igre i s time nisam opterećen. Zanima me izvršavanje onoga što se dogovorimo, principi obrane i igra u tranizciji, da se igra i da lopta ide. Time se bavimo. Uvijek kažem, kroz utakmicu ćemo vrtiti sastav dok ne nađemo raspoloženu petroku, rekao je Mance koji se odmah nakon utakmice okrenuo gostovanju kod vodećeg Šibenika koje je na rasporedu iduće subote.

- Dečkima sam nakon utakmice u svlačionici rekao da je ovo bila pripremna utakmica za gostovanje na Baldekinu protiv Šibenika. Iduća subota je najveći izazov ovog dijela sezone. Igračima sam već najavio da mi je ta utakmica bitnija od svega. Osobno sam puno puta pobijedio s Kvarnerom na Baldekinu, znali smo odigrati vrhunske utakmice. To želim i mojim igračima idućeg vikenda. U toj utakmici ja neću biti važan, jer me neće moći čuti, niti ću moći vikati s klupe i vući poteze. Vidjet će se samo stanje na terenu, zaključio je Marijan Mance.