Kvarner 2010 u subotu gostuje kod Zaboka uz prijenos na Sportklubu

Četvrtak, 06. veljače 2014. 17:46 Napisao  Patrik Mršnik

 Domaćini će u Bedekovčini pokušati doći do nove domaće pobjede, a jedina momčad koja ih je uspjela svladati na njihovom parketu je šibenski Jolly

Nakon dvotjedne stanke ponovno se na scenu vraća A-1 košarkaška liga. Košarkaše riječkog Kvarnera 2010 čeka novo teško gostovanje kod Zaboka, kojim će pokušati ispraviti greške iz utakmice protiv Zagreba u prošlom kolu. Trinaesta je to stepenica u regularnom dijelu sezone za izabranike Vladimira Anzulovića, trenutno prvoplasiranu momčad elitnog društva. Zabok je na istom omjeru pobjeda i poraza (8-4), kao uostalom i još tri momčadi (Zagreb, Alkar i GKK Šibenik), pa se može reći da je polovica ligaškog društva na istom odstojanju u borbi za četiri pozicije koje vode u Ligu za prvaka.

Kvarner do kraja sezone ima još šest kola, a nakon susreta sa Zabokom na Kozalu im dolazi Alkar, također momčad iz gornjeg doma. To će Riječanima biti i posljednji dvoboj s nekim od vodećih momčadi lige, pošto ih do kraja još čekaju Križevci i Slavonski Brod na gostovanjima te Jolly JBŠ i Darda kod kuće. Iz toga proizlazi da Kvarner nema toliko težak raspored do kraja regularnog dijela te da bi se vrlo lako ponovno mogli naći u odabranom društvu.

Ipak, treba ići stepenicu po stepenicu, te se koncentrirati na ogled sa Zabokom (subota, 20.30, Sportklub). Domaćini će u Bedekovčini pokušati doći do nove domaće pobjede, a jedina momčad koja ih je uspjela svladati na njihovom parketu je šibenski Jolly, koji je to učinio u 8. kolu pobjedivši 78:82.

Riječka momčad pred sobom ima otvoren put ka novom uspjehu, još je godinu dana više na okupu te je za toliko iskusnija u borbi s glavnim rivalima za isti cilj.

Mladi razigravač riječke momčadi Mauro Veljačić o sljedećem protivniku govori s puno respekta te dodaje kako u Zaboku neće biti nimalo jednostavno doći do uspjeha.

- Na tablici stojimo podjednaki, Zabok je vrlo jaka ekipa. Njihovi glavni igrači su Marić i Lež koji napadački podižu momčad. Doveli su i Karla Leba kao igrača zaštićenog godišta koji će momčadi još malo dati na energetskoj bazi. Pokušat ćemo se nametnuti svojom prepoznatljivom obranom, bit će to tvrda utakmica, govori Veljačić.