Košarkaški Kvarnera 2010 počeli trenirati u trsatskom parku dok čekaju odluku saveza

Četvrtak, 07. svibnja 2020. 21:26 Napisao  I. V.

Nemamo nikakvih službenih informacija, u kuloarskim pričama spominje nas kao klub koji bi trebao igrati u rangu više, kaže trener Goran Šućurović

Prvi zajednički trening
Prvi zajednički trening

Košarkaši Kvarnera 2010 odradili su prvi zajednički trening nakon prisilne stanke.

Doduše, nije trener Goran Šučurović mogao uvježbavati taktiku ili šut u trsatskom parku, morali su igrači paziti na distancu i sve ostalo dok su trčali parkom kao što će morati još malo pričekati da počnu trenirati u dvorani.

Za sada treniraju prema napucima Nacionalnog stožera kao da su rekreativci

- Čekamo upute stožera! Čim dobijemo zeleno svjetlo ulazimo u dvoranu, do tada ćemo se snalaziti vani! Važno je da smo se opet okupili i da smo zajedno počeli raditi nakon što smo tjednima samo razgovarali mobitelima, kaže Šućurović.

Košarkaški savez poništio je sezonu, čemu trenirati u svibnju?

- U ovom razdoblju trenirali bismo i da smo završili sezonu, moramo održavati spremu. Odlučili smo da ćemo se ponašati kao da smo se plasirali u rang više, govori Šućurović.

Savez je poništio sezonu, ali je prvi među vodećim savezima zatražio od Središnjeg ureda za sport da se promjeni zakon prema kojemu se ustroj natjecanja smio mijenjati samo godinu dana unaprijed.

Sabor je u međuvremenu promijenio zakon, sada je moguće promijeniti ustroj za iduću sezonu što znači da bi Kvarner 2010 mogao postati prvoligaš ako savez tako odluči:

- Nemamo nikakvih službenih informacija, u kuloarskim pričama spominje nas kao klub koji bi trebao igrati u rangu više što je moguće nakon što se zakon promijenio. Nadamo da će ljudi koji vode našu košarku, koji znaju tko smo i s kakvim potencijalom raspolažemo, omogućiti da se natječemo u rangu kojemu prema svemu pripadamo, govori Šućurović.

Na prvom treningu u trsatskom parku treneri Šućurović i Ravnić mogli su vidjeti u kakvom su stanju nakon dugačke stanke Štemberger, Delpin, Brajdić, Furlan, Bajić, Marinčić, Volarević, Smojver, Ferenčić, Jurković, Jašari i Gašparac.

Opravdano su izostali Molnar, Krstinić i Ćosić, koji borave van županije.