ŠKRLJEVO - JOLLY (19) Aramis Naglić: Ritam u Ligi za ostanak je zaista jak, niti jedna utakmica neće biti lagana

Petak, 08. travnja 2016. 16:44 Napisao  Patrik Mršnik

Posebno nam je važna pobjeda na našem parketu, nadam se i dalje dobrom odazivu naših navijača koji u kroz cijeli prvi dio sezone pokazali koliko im je stalo do nas, kaže Aramis Naglić.

Košarkaši Škrljeva kreću u misiju spašavanja prvoligaškog statusa. Neće to biti lako ostvariti u nadolazećih deset kola, situacija je u poretku vrlo zanimljiva nakon prvog dijela sezone. Iako sastav Aramisa Naglića već gotovo dva mjeseca u komadu ne zna za poraz u natjecateljskoj utakmici, ona se u ludom raspletu posljednjeg kola nije uspjela plasirati u Ligu za prvaka, već je to pošlo za rukom petoplasiranoj Gorici koja je na svom parketu svladala Zagreb. Škrljevčani se uoči premijere u Ligi za ostanak protiv šibenskog Jollyja (subota, 19) nalaze na omjeru 5-5. U prvom dijelu sezone sastav Ivana Velića zadao je dva poraza Škrljevu.

- Nezgodna su ekipa s nekoliko vrlo potentnih igrača, prije svega bih istaknuo Vrliku, Petkovića, Gulama i Brkića kao njihov natjecateljski forte. Mi smo u dobrom stanju, svi su osim Josipa Surine, za kojeg je sezona nakon ozljede koljena vrlo vjerojatno završena, u dobrom stanju. Pauza koju smo imali od ogleda u Splitu bila je vrlo dugačka, to često zna loše djelovati na momčadi koje su bile u dobrom ritmu, a mi smo to zaista bili, rekao je trener Škrljeva Aramis Naglić.

Glave su se već odavno ohladile nakon što se saznalo da pobjeda na Gripama ipak ne donosi peto mjesto. Iz kože se jednostavno ne može iskočiti, realnost je postalo boriti se za ostanak u mini-ligi koja posebno valorizira svaku pobjedu, a posebice onu na strani. Jer, Škrljevčanima nakon susreta s Jollyjem u subotu sljedeća utakmica dolazi već u utorak u Osijeku odakle pamte svoj zasad posljednji poraz još iz veljače.

- Ritam u Ligi za ostanak je zaista jak, momčadi ovakvog kalibra nisu navikle na njega. Moram reći da niti jedna utakmica neće biti lagana, moramo biti koncentrirani na svaku sljedeću utakmicu. Posebno nam je važna pobjeda na našem parketu, nadam se i dalje dobrom odazivu naših navijača koji u kroz cijeli prvi dio sezone pokazali koliko im je stalo do nas. Jasno, više bih volio da smo prošli u Ligu za prvaka, tako bismo im na pravi način zahvalili, ali..., kaže Naglić...

Ne bi košarkaška publika na Mavrincima imala ništa protiv novih pet domaćih pobjeda. Nek se tome doda još jedna ili dvije sa strane i ostanak je siguran. Škrljevo je još uvijek na putu pune inicijacije u elitnom rangu, zajedno s Naglićem koji je proteklih dana trenerskoj ulozi pridodao i onu ambasadora sporta u regiji. Promovira utrku Homo si teć, odaziva se humanitarnim akcijama, promiče olimpizam, sve se stigne uz vođenje fitness-centra na Škurinjama. A što kažu trenerske zabilješke, tko će odmijeniti Surinu?

- Digli smo Dinu Šamanića u pravo vrijeme. Dobro je radio kroz minulo razdoblje, izgubio je nekoliko kilograma, doveo se u red, moram to reći. Već je u Splitu (gdje je bio najbolji strijelac, op.a.) pokazao da ima želju, sada mu je prilika da se iskaže, veli Naglić koji je držao trening na Mavrincima u momentima kad je Kvarner 2010 pobjeđivao košarkaše Zadra.

- Čuo sam kroz razgovore s nekoliko košarkaških djelatnika što se događalo. Mislim da će Zadar do kraja sezone imati dosta problema ne promijeni li se nešto pod hitno. Mogu reći da mi je sada samo još više žao što nismo u Ligi za prvaka jer mislim da bismo u tih četrnaest kola sigurno ugrabili tri-četiri pobjede. Pokazali smo da s Goricom i Splitom možemo igrati, Šibenčane smo također pobijedili, a u ogledima s Kvarnerom opet bi pobjeđivala košarka. Ali, možda dogodine..., kaže Naglić.