Josip Barnjak: Velika je stvar što smo dokazali da Ciboni možemo napraviti seriju 16:0

Utorak, 11. svibnja 2021. 17:01 Napisao/la  KS

Moramo biti maksimalno koncentrirani u nastojanjima da utakmicu uvedemo u neizvjesnost. A mislim da će onda oni biti u većoj panici, kaže jedan od ključnih igrača AO Škrljeva

Jospip Barnjak
Jospip Barnjak Foto: Adria Oil Škrljevo/Facebook

U srijedu (18 sati) na Mavrincima momčad trenera Damira Rajkovića igra uzvratni susret četrtfinala doigravanja protiv Cibone.

Prva utakmica pripala je Zagrepčanima, Cibona je u posljednjih šest minuta utakmice pronašla načina kako slomiti otpor gostiju, koji su ove sezone dokazali da znaju biti vrlo nezgodni ako im se sve karte poslože na pravi način.

- Mislim da je ovo bila naša najbolja utakmica protiv Cibone ove sezone, sada smo se nekako uvjerili da možemo igrati protiv njih. Rekao bih čak i da je bila utakmica malo čudna, sve smo im dali, imali smo 19 izgubljenih lopti, imali su čak 16 napadačkih skokova, plan je da to sada pokušamo svesti na minimum.  Ako uspijemo, mislim da ćemo utakmicu dovesti do još veće neizvjesnosti, kaže Josip Barnjak, jedan od ključnih igrača u domaćim redovima.

Škrljevčani su se u Zagrebu razigrali onda kada je izgledalo da će utakmica otići u jednom potpuno nezanimljivom smjeru, krajem treće i početkom četvrte dionice napravili su seriju 16:0, imali i napad za doći na jedan poen zaostatka, da je ta lopta ušla tko zna kakva bi bila reakcija domaće ekipe...

- Mislim da je velika stvar već i to što smo dokazali da možemo Ciboni napraviti seriju 16:0. Zeznuli smo malo u tom nekom respektu kojega smo imali prema njima dok nismo shvatili da možemo ravnopravno igrati. Mislim da bi ova utakmica trebala ići u jednom potpuno drugačijem smjeru. Samo, neke stvari si ne smijemo dozvoliti. Promašili smo čak 12 slobodnih bacanja, protiv suparnika koji su bili au pari s nama to smo negdje drugdje mogli nadoknaditi, protiv Cibone nemaš takvu piliku, Dakle, moramo biti maksimalno koncentrirani u nastojanjima da utakmicu uvedemo u neizvjesnost. A mislim da će onda oni biti u većoj panici, nastavit će Barnjak.

I tu je potpuno u pravu jer Cibona sigurno četvrtfinalnu seriju želi završiti u dva koraka, a Škrljevčani nemaju što izgubiti.

A takve su momčadi najopasnije, nisu outsideri, imaju kvalitetu, svako pa i najmanje podcjenjivanje znaju kazniti i nisu opterećeni.

- Nismo opterećeni, ali i jesmo opterećeni. Imamo i mi neke kvalitete, pokazali smo to ove sezone. Ne, naravno da nemamo nekakav teret i imperativ, ali daleko od toga da ne bismo voljeli napraviti još jednu pobjedu, dodat će Barnjak.

Iza Barnjaka je više nego solidna sezona, iz utakmice u utakmicu igrao je sve bolje, problemi s ramenom malo su ga omeli u završnici sezone.

- Nije bilo rame, nego triceps. Ali ne mogu pogoditi šut čitavu sezonu tako da nije problem (ha, ha, ha).  Bilo bi dobro da me sada malo odčepi, zaključit će Josip Barnjak.