JOLLY - ŠKRLJEVO Aramis Naglić: Još ne razmišljamo o dokvalifikacijama, možemo uhvatiti pobjedu na strani

Ponedjeljak, 25. travnja 2016. 19:10 Napisao  Patrik Mršnik

Svaka utakmica nam je u principu jednako važna. Pokušat ćemo napraviti sve da do kraja sezone upišemo makar jednu pobjedu na strani kojom bi napravili dobar posao, kaže trener Naglić.

Košarkaši Škrljeva u utorak od 19 sati gostuju na Baldekinu kod šibenskog Jollyja u susretu šestoga kola A-1 lige za ostanak. Bit će to dvoboj s ekipom koju zeleni u prvoligaškom društvu još do sada nisu pobjeđivali, iako su se s njome susretali u već tri navrata. Jolly je na otvaranju lige za ostanak slavio u zaleđu Kvarnerskog zaljeva i tako otežao put ekipi Aramisa Naglića do očuvanja prvoligaškog statusa.

Škrljevo do kraja sezone
6. kolo: Jolly JBS - Škrljevo (26.4)
7. kolo: Škrljevo - VROS Osijek (30.4)
8. kolo: Alkar - Škrljevo (3.5)
9. kolo: Kaštela - Škrljevo (7.5)
10. kolo: Škrljevo - Zabok (10.5)
Dokvalifikacije - 1. utakmica (17.5)
Dokvalifikacije - 2. utakmica (21.5)

- Svaka utakmica nam je u principu jednako važna. Pokušat ćemo napraviti sve da do kraja sezone upišemo makar jednu pobjedu na strani kojom bi napravili dobar posao. Najbolje bi bilo da se to dogodi protiv Jollyja, kad se već u Zaboku nije dogodilo. Šteta, imali smo izjednačenu završnicu, ali su domaćini u subotu pokazali kvalitetu svojom širinom. Dobro smo reagirali u Zaboku, vjerujem da ćemo isto znati ponoviti i u utorak, kaže Naglić.

Na Mavrincima je, posebice u krugu dvorane matematika sve popularnija znanost. Najprije se zbrajalo i oduzimalo, crtalo raznorazne trokute i četverokute kada se zaključivala Liga za prvaka, a slično bi moglo biti i u skorom razdoblju kada će se podvući crta na Ligu za ostanak.

Na sreću za navijače Škrljeva, onih temeljnih briga oko osiguravanja ostanka u A-1 ligi nema, jer je izvjesno da su njihovi sportski prijatelji iz Kaštel Sućurca na izlaznim vratima prvoligaškog društva.

Međutim, i pretposljednja pozicija koju trenutno, ali i od samog početka Lige za ostanak drži sastav Aramisa Naglića stavlja ga u neugodnu situaciju. Ako ostane predzadnje, Škrljevo će se u dodatne dvije utakmice doigravanja morati potvrditi kao prvoligaš.

- Sigurno je da će to biti Hermes Analitica ili Jazine. Mi još ne razmišljamo o toj varijanti, jer je liga za ostanak tek na svojoj polovici. Jasno da žalimo za tim domaćim porazom od Jollyja na početku, ali znamo da ga moramo nadoknaditi. Naravno, bilo bi najbolje kada bismo im u utorak uzvratili i stigli do te bitne pobjede na strani. Bit će vrlo teško do kraja sezone, mi imamo još nekoliko teških duela, kaže trener Naglić.

Svi su u sastavu Škrljeva koliko-toliko zdravi, nema Josipa Surine čije je koljeno još ranije dalo doznanja Nagliću da se neće oporaviti na vrijeme kako bi igrač spreman dočekao kraj sezone.

U prvom dijelu sezone Jolly je na Baldekinu slavio sa 77:66, Šibenčani su u Tisnome bili bolji i od Kvarnera, a na Mavrincima su se odigrala dva trilera. Tako bi moglo biti i u utorak.