ARAMIS NAGLIĆ, TRENER ŠKRLJEVA

Mislim da naša regija zaslužuje dva prvoligaša

Ponedjeljak, 23. svibnja 2016. 17:24 Napisao  Patrik Mršnik

Škrljevo je pokazalo da je zdrav klub, da ima navijače, dušu i da raste iz dana u dan, kaže Naglić

Grad Bakar i dogodine će biti na karti hrvatskih košarkaških prvoligaša. Postalo je to jasno nakon što su Škrljevčani svladali Jazine i u uzvratnoj utakmici dokvalifikacija za popunu A-1 lige.

Iz Zadra je karavana koja je brojila dvadesetak službenih predstavnika (igrači + struka) uz još toliko navijača stigla u ranim jutarnjim satima. Isplatilo se potegnuti jer su strahovi koji su se opravdano nadvili nad prvoligaški život zelenih odagnali njihovom novom dobrom predstavom. A ipak, lakše je biti uz teren nego pratiti promjene rezultata putem interneta.

Po sedamnaest pobjeda i poraza ostvarilo je Škrljevo u svojoj premijernoj A-1 sezoni. Neloš učinak mogao je postati potpuno irelevantnim faktorom da su Jazine u nedjelju navečer uzele pobjedu veću od sedam poena prednosti koliko je bilo na Mavrincima u prvom susretu. Sve je stalo u posljednju četvrtinu susreta u maloj dvorani na Višnjiku.

- Stalno sam upozoravao na nepravednosti u sustavu natjecanja. Nama su se sve pobjede protiv Splita, Šibenika, Kvarnera i Gorice izbrisale pa smo s deset stigli na pet u Ligi za ostanak. Čak i kad smo bili u seriji pobjeda kroz veljaču i ožujak govorio sam da neće biti dobro ako završimo u donjem domu poretka. Slična stvar se dogodila 'starom' Kvarneru prije desetak godina, bili su korektni u prvom dijelu sezone, dogodio se pad u završnici sezone i ispadanje, nije to čudno, skoro smo i mi tako završili, govori Aramis Naglić, željan odmora nakon naporne sezone.

Nagliću ovo ljeto, osim tradicionalnih obveza na njegovom kampu u Umagu, neće biti radno. Lani je kao pomoćnik izbornika Velimira Perasovića, nekadašnjeg suigrača iz redova Splita, sudjelovao u akciji hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Zagrebu i francuskom Lilleu. Iz reprezentativne samo je na brzinu uskočio u klupski trenirku.

- Odigrali smo trideset i četiri utakmice. Naša su dva senatora (Kus i Perković) bila od maksimalne pomoći. Pri tome treba naglasiti da se Perković strašno mučio s ozljedama kroz veći dio sezone, rame i leđa stvarali su mu probleme. Sada nema više pritiska, neće ga biti još neko dogledno vrijeme. Rekao bih da će mjesec lipanj označiti početak onih najosnovnijih priprema za sljedeću sezonu koja bi mogla donijeti neke strukturalne promjene, kaže Naglić.

Hrvatska je košarka na prekretnici, moguć je povratak jedinstvene A-1 lige s četrnaest klubova, pogotovo ako ABA liga prestane postojati ili se iz temelja modificira. Kao i svakom treneru, sve su opcije na stolu, a o budućnosti se tek treba razgovarati.

- Najprije se želim odmoriti, a isto to želim i svojim igračima. Mislim da smo zaslužili neko vrijeme udaljiti se od lopte i parketa, opustiti misli i tijela. Vrijeme je na našoj strani, osobno očekujem da ćemo u lipnju sjesti i dogovoriti smjernice daljnjeg rada. Ono što mogu reći na kraju sezone, Škrljevo je pokazalo da je zdrav klub, da ima navijače, dušu i da raste iz dana u dan. Vjerujem da naša regija zaslužuje dva prvoligaša, kaže trener Škrljeva.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.