ARAMIS NAGLIĆ ISTIČE

Mene već sada boli glava od kalkulacija

Nedjelja, 01. svibnja 2016. 15:15 Napisao  Patrik Mršnik

Zadovoljan sam viđenim protiv Osijeka, spremni smo za završnicu sezone, kaže trener Škrljeva 

Protiv Osijeka su košarkaši Škrljeva ove subote odradili dobar posao i pobjedom od 97:63 najavili nadmetanje za izbjegavanje pretposljednje pozicije u A-1 ligi za ostanak. Ostao je sastav Aramisa Naglića na osam pobjeda, jednom manje od Osijeka i Zaboka, ali i s dva gostovanja koja su ispred njega.

Najprije u srijedu valja odigrati ogled u Sinju protiv Alkara, a onda se za vikend uputiti u Kaštel Sućurac na noge već otpisanom domaćinu.

- Bili smo u subotu dosta razigrani, pogodili smo više od pedeset posto trica i mogu reći da sam vrlo zadovoljan viđenim. Uzeli smo bodove, oni nam trebaju prije možda i odsudnog tjedna sezone. Vidjet ćemo kako će se sve rasplesti, mene već sada boli glava od novih izračuna, kaže trener Škrljeva Aramis Naglić.

Moguće je svašta. Može se uoči zadnjeg kola zatvoriti trokut s Osijekom i Zabokom, u slučaju takve bi situacije Škrljevo u posljednjoj utakmici Zagorce moralo svladati s barem pet poena prednosti kako bi bilo sigurno.

- Ima raznoraznih kombinacija tako da ni s tri pobjede do kraja možda nismo sigurni. Malo nam je pomogao Alkar pobjedom u Zaboku, ali ne previše. Mi do kraja sezone nećemo gledati preko ramena, pratiti previše kako igraju drugi. Cilj je dati maksimum u zadnje tri utakmice, pa što bude, kaže Naglić.

Odredio je neke novotarije u početnom sastavu. Startao je Matteo Juričić na poziciji dva, želja je bila krenuti s 'tri mala'.

- Želio sam imati dva igrača na lopti. Mislim da kod kuće imamo bolju igru u picku, u takvoj se situaciji Juričić dobro snašao, bio je od pomoći Rogiću kojeg također valja pohvaliti. Izrotirali smo cijelu momčad, što je izrazito važno jer je ritam dosta jak. Međutim, u samu završnicu sezone ulazimo spremni, zaključuje Naglić.