IGOR TKALČEVIĆ

Nisam ja pred zidom, znam što trebamo napraviti

Srijeda, 22. studenog 2023. 10:46 Napisao/la  Igor Vranić

Nisam ja pred zidom, znam što trebamo napraviti. Vjerojatno ćemo to napraviti u polusezoni svi zajedno, kaže trener Krka

Igor Tkalčević
Igor Tkalčević

Nogometašima Krka prvi dio sezone praktično je završio u predzadnjem kolu.

U zadnjem kolu gostuju u Pločama, gdje je jedino Opatija pobijedila u zadnje dvije godine, a kolika je razlika u kvaliteti između Krka i Opatije pokazuje ljestvica.

Krk privodi kraju prvu polusezonu u jedinstvenoj trećoj ligi, nalazi se u zoni borbe za ostanak zbog više razloga od kojih jedan bode u oči na ljestvici, momčad koja je postignula tako malo pogodaka ne može očekivati ništa više od borbe za ostanak:

- Dotaknuli smo se najvažnijeg problema, postignuli smo samo deset pogodaka što je jako malo. Očekivao sam više od određenih igrača, nisam dobio ono što sam očekivao, ne znam je li problem u njima ili u meni. Moj karakter je takav da nema predaje, ako je Opatija uzela tri boda u Pločama, zašto mi ne bismo ostvarili pozitivan rezulat, možda njima ne odgovaraju momčadi s Kvarnera, nada se trener Krka Igor Tkalčević.

- Izgubili smo identitet s početka prvenstva, kada smo igrali jednostavan nogomet, tada smo se tek počeli upoznavati. Bacali smo se na glave, jako smo kvalitetno igrali u fazi obrane, bili smo disciplinirani i kompaktni. Varga je obranio što je trebalo obraniti, dali bismo gol iz jedne, dvije prilike, tako smo skupili 10 bodova! Nakon toga u listopadu i studenom u svim utakmicama osvojili smo samo jedan bod u Zagrebu protiv Hrvatskog dragovoljca. Kada podvučem crtu, individualne pogreške stajale su nas puno bodova, ali ljuti me jedna druga stvar. Nisam ljut na prezentaciju, jer nekada ide, nekada ne ide. Ljut sam jer ne radimo više ono što smo radili na početku sezone! Nekada sam sebi dosadan jer stalno ponavljam isto, razmišljam često o tome da nekoga ne uvrijedim dok razgovaram s igračima kao da su mlađi pioniri, ali to treba stalno ponavljati.  Trebalo bi to ponavljati dvaput dnevno da tako možemo trenirati, a ne možemo. Ljut sam kada trebaš stati ispred igrača u 85. minuti, a ti ga pustiš i gledaš kako asistira. Dobiješ žuti karton zbog prigovora sucu, poslije toga dobiješ drugi žuti karton zbog prekršaja. Vargić i Muminović imaju karaktere slične mojem karakteru, ne odustaju, stalno daju podstrek mladim igračima, žao mi je da njih dvojicu dosta igrača nije ispratilo na kvalitetan način, kaže Tkalčević.

Kakav je vaš status, to prije što dopiru glasine da predsjednik Denis Šikljan uskoro odlazi?

- O tome ćemo pričati na kraju polusezone. U današnje vrijeme situacija je takva da se većina klubova financira zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca. Zahvalan sam predsjedniku što je osigurao financijsku stabilnost kluba, uplate ne kasne ni dana. Hvala mu na podršci s obzirom na situaciju u kojoj smo se našli.

Nastavno na prethodno pitanje, ako ostanete u klubu, jasno je što treba učiniti tijekom zimske stanke, ni jedan trener na svijetu ne može presudno utjecati na efikasnost?

- Načeli ste pravu temu! Sve sam pokušavao ove polusezone! Stajali smo visoko, stajali smo u srednjem bloku, igrali smo na kontre, pokušavali smo igrati tvrđe... Stanem pred ogledalo i kažem sam sebi, što više da napravim! Pokušao sam doprijeti do igrača, radimo individualno. Očekuješ od igrača da dođe i da ti kaže: Dajte da danas radimo individualno, ali ni toga nema. I to je pitanje kvalitete! Nisam ja pred zidom, znam što trebamo napraviti. Vjerojatno ćemo to napraviti u polusezoni svi zajedno, jer moramo biti svi zajedno. Prije šest mjeseci ostvarili smo lijepi uspjeh, kada smo ušli u viši rang natjecanja. Ovo je kvalitetna liga, Krk zaslužuje igrati u ovoj ligi. Sada se moramo posložiti unutar kluba i vidjeti što ćemo dalje učiniti. Prije nekoliko tjedana rekao sam dečkima kakva je situacija. Ja sam trener pobjednik, ali mogu se prilagoditi situaciji u kojoj ćemo se boriti za ostanak, igrači se moraju prebaciti na nove postavke.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.