DRUGA NL

Opatija pobijedila Sesvete u derbiju, Mario Kordić strijelac

Petak, 17. ožujka 2023. 17:30 Napisao/la  Igor Vranić

Početkom ove godine Opatija definitivno dobila momčad koja igra najbolji nogomet u ligi!

Novo opatijsko slavlje
Novo opatijsko slavlje

Druga NL - 19. kolo

OPATIJA - SESVETE 1:0

Stadion Kantrida. Gledatelja 350

Sudac: Darko Jurčević (Cetingrad)

Strijelac: 1:0 Kordić (71)

Žuti kartoni: Lagumdžija, Kašiković, Glibo, Furijan (Opatija), Šuart, Brigić, Laštro, Petrović (Sesvete)

OPATIJA: Prskalo -, Malinić 6,5, Marshal 6,5, Glibo 7, Kukoč 6, Lagumdžija 6,5, Furijan 6,5, Kordić 7, V. Bogolin 6 (51 Kašiković 6, 88 Grbac -), Pejanović 6,5 (89 Pozderac -), Junuzović 6 (80 Glavaš -)

SESVETE: Ilinčić 6, Boune 6 (88 Topić -), Kulenović 6, Laštro 6, Vukasović 5,5, Šuart 6 (84 Li Haoran -), Brigić 5,5, Kuqi 5,5 (61 Barišić 5), Petrović 5,5 (61 Mijatović 5), Zorica 5 (84 Opačić -), Guja 5

Nogometaši Opatije nastavili su niz pobjeda u derbiju kola, pobjedom protiv Sesveta potvrdili su kvalitetu za višu ligu i istaknuli kandidaturu za najviši plasman.

Momčad Rajka Vidovića, nekadašnjega igrača Rijeke, u prvom dijelu bolje je izgledala u posjedu lopte nešto zbog prirodne potrebe da se nametne, nešto zbog toga što se opatijska momčad odmah povlačila u svoju trećinu, kada bi gosti osvojili loptu.

Budući da Opatija u nastavku sezone izgleda vrlo čvrsto i organiziranon u srednjem bloku, nikakve konkretne koristi gosti nisu imali od pokušaja da kroz pas-igru stvore višak.

Budući da je opatijska obrana na čelu s dvojicom središnjih braniča, Marshalom i Glibom, djelovala nadmoćno i u duelima na otvorenom prostoru, nisu Sevećani ništa napravili ni u nekoliko izlazaka na nepostavljnu obranu, kada su Opatijci izgubili loptu na protivničkoj polovici.

Opatijska momčad u nekoliko je brzih izlazaka iz zadnje trećine izgledala puno opasnije u završnici od gostiju, ali nije stvorila ni jednu priliku za kojom treba žaliti.

Najbliži pogotku na objema stranama bio je Junuzović u 31. minuti!

Nakon što je Val Bogolin stvorio višak na desnoj strani i idealno odigrao svom kapetanu, uslijedio je neprecizni udarac s 15 metara po sredini vratiju.

Vjerojatno bi drugačije Opatija izgledala u završnici, posebice u tranziciji, da su otpočetka igrali bočni napadači Ajayi (ozljeda) i Kašiković (klupa) i da gosti nisu dobro zatvorili Kukoča, koji u prvom dijelu nije ni jednom prošao lijevim bokom što je rijetkost.

U drugom dijelu odnosi su se promijenili budući da je Opatija počela preuzimati veći rizik u posjedu lopte, postavila se domaća momčad više, podignula je intezitet u duelima i agresivnosti...

Ukratko, nisu više Sesvećani uspijevali uspostaviti duža razdoblje posjeda lopte, kako je vrijeme prolazilo sve su više bili izloženi.

Objema je momčadima očito bilo važno osvojiti bodove, počelo se riskirati, u dinamičnim izmjenama napada dvadesetak minuta trebalo je proći do prvih prilika.

U 70. minuti prvi put je ispala iz igre zadnja linija opatijske obrane, prvo je Vukasović ostao sam na lijevom boku i ubacio, Marshal je pogriješio u procjeni, Barišić je  udarcem glavom loptu poslao tik uz lijevu Prskalovu vratnicu.

Odmah na drugoj strani Opatija je izašla na nepostavljenu gostujuću obranu.

Pejanović se dobro otvorio Kašikoviću na ulasku u kazneni prostor, snažno je Pejanović udario loptu zdesna, Ilinčić je odbio natrčalom Furijanu, koji je skrenuo loptu ulijevo gdje je sam ostao Kordić, najbolji strijelac Opatije ove godine iz blizine je mirno loptu poslao u mrežu - 1:0.

U nastavku utakmice Opatija je odmah zauzela obrambeni gard, koji ove godine izgleda čvršće od stijena na Kantridi.

Više od dvadeset minuta pokušavali su gosti pronaći prolaz kroz opatijski gustiš, ni jednom igrači Opatije nisu pogriješili pod pritiskom, iskusni Prskalo nije imao konkretnog posla iako je lopta stalno letjela po kaznenom prostoru...

Početkom ove godine Opatija je definitivno dobila momčad koja igra najbolji nogomet u ligi!

Standings provided by SofaScore