RK Trsat četrdesetu godišnjicu želi proslaviti kao stabilni trećeligaš

Srijeda, 16. rujna 2015. 15:32 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Novi igrači su Sanjin Lamza i Patrick Čuturić (Matulji), Dino Bačić, Ivan Vundač, Antonio Ribarić (svi Kozala), Marko Jerčinović (Zamet) 

Prošlogodišnji pobjednici u natjecanju Treće HRL - zapad, rukometaši Trsata, novi su članovi Druge lige - zapad. Iduće godine klub će proslaviti četiri desetljeća rada u kontinuitetu. Ulazak u viši rang natjecanja kruna je dosadašnjeg upornog rada i orijentacije na mlade, a prije svega vlastite kadrove.

Prošlogodišnji uspjeh momčad je ostvarila sa legendarnim trenerom Damirom Čavlovićem-Đovijem, koji se je završetkom sezone vratio u Zamet. Već od 17. kolovoza seniorska momčad je na okupu, a vode je treneri Ivan Lovrić i Nikola Mrđen.

S mlađim kadetima radi specijalist za mlade uzrasne kategorije, Goran Stašek, dok su treneri u tri još mlađe kategorije Igor Šustić, Siniša Orlović, Željko Radanović i Ivan Marenčić.

Tijekom ljetnog prijelaznog roka klub su napustili Frane Tadić (Kozala) i Luka Cvitan (studij u Zagrebu). Mnogo šira je lista dolazaka.

Novi članovi kluba su: Sanjin Lamza i Patrick Čuturić (Matulji), Dino Bačić, Ivan Vundač, Antonio Ribarić (svi Kozala), Marko Jerčinović (Zamet).

Trsaćani su odigrali dvije pripremne utakmice sa Matuljima i Pećinama, a u nedjelju će nastupiti na turniru koji u Crikvenici organizira RK Mornar iz Dramlja. Na turniru će sudjelovati RK Selce, RK Matulji, RK Mornar i RK Trsat. Do prvog kola Druge lige zapad, koja počinje 26. rujna i utakmice sa Senjom, sve kockice će biti na mjestu.