OTIŠLI U NIŽI RANG

RK Matulji odustao od natjecanja u drugoj ligi

Subota, 25. srpnja 2015. 17:37 Napisao/la  Stjepan Lončarić

 Istupanje Matulja 2001 iz lige uoči početka prvenstva izazvalo čuđenje ljubitelja rukometa

Nakon što je HRS klubovima Druge lige - zapad poslao raspored natjecanja za sezonu 2015/16 uslijedilo je nemalo iznenađenje. Istupanje Matulja 2001 iz lige uoči početka prvenstva izazvalo je veliko čuđenje ljubitelja rukometa na Liburniji, ali i u gradu na Rječini.

Uprava kluba, koji sa manjim prekidom djeluje od 1973. godine, tijekom narednog tjedna službeno će se očitovati o ovom iznenađujućem potezu. RK Matulji je 2011/12 godine osvojio uvjerljivo prvo mjesto u Drugoj ligi zapad. Kao novajlije u Prvoj ligi zauzeli su šesto mjesto, ali su u sezoni 2013/14 ispali iz lige, iako su imali isti broj bodova kao Zadar i bod manje od Dugog Sela.

Svi ovi rezultati ostvareni su u vrlo teškim uvjetima, a trener Goran Stašek je sa svojom momčadi lutao od dvorane do dvorane, kao pravi beskućnik. Uz to stvarali su se vrhunski igrači od kojih mnogi danas igraju i u Premier ligi.

Klub je gradio temelje sa brojnim uspješnim mladim kategorijama. Uoči prošlogodišnjeg prvenstva stigla je i lijepa sportska dvorana Andrije Mohorovičića na Matulje - hram rukometa, a kola su krenula nizbrdo. Rezultatska... Slobodni pad je zaustavljen u posljednjih 3-4 kola i Matulje su na kraju prvenstva osvojile deseto mjesto, sačuvale status.

Od jeseni Matulje će igrati u III. HRL – zapad sa Selcima, Gospićem, Valturom, Kanfanar Marićima... Sigurno da rad sa mladim uzrasnim kategorijama neće doći u pitanje, šta ostavlja nadu u skori povratak u staro društvo.