Branka Konta potvrdila gašenje druge ekipe Orijenta, Opatija ponovo dobiva drugoligaša?

Nedjelja, 06. svibnja 2012. 12:00 Napisao  Milan Kosanović

- Treću ligu igrali smo samo iz razloga jer nam je bila obaveza kao prvoligašima, rekla je Branka Konta. - Naša želja je povratak u Drugu ligu, no još je malo prerano za konačne odluke, ustvrdila je Višnja Hrmić, trenerica Liburnija Opatije

Rukometašice druge ekipe Orijent Presoflexa kolo prije kraja prvenstva osvojile su naslov prvaka 3. HRL – zapad. Igračice trenera Sanjina Lučičanina to su učinile vrlo  impresivno bez poraza, no na koncu sezone ostaje gorak okus nepobitne činjenice da je klub na taj način izborio plasman u Drugu ligu u kojoj će od sljedeće sezone nastupati i prva ekipa.

- Treću ligu igrali smo samo iz razloga jer nam je bila obaveza kao prvoligašima imati drugu ekipu, započela je predsjednica kluba Branka Konta te nastavila:

- S obzirom da ispadamo iz Prve u Drugu ligu onda nam Treća liga više nije obavezna, ove sezone pokazalo se da smo prejaki za taj rang natjecanja i mislim da nema više smisla nastupati u njemu. Sezonu su izvukle mlađe kadetkinje koje će sljedeće sezone igrati Drugu i kadetsku ligu. Osobno smatram da cure posjeduju dovoljnu kvalitetu da igraju Drugu ligu, a uz to imaju i svoja natjecanja tako da im neće nedostajati utakmica, rekla je Konta te dodala:

- Prvo mjesto ćemo prepustiti ekipi koja ima ambicije za rang više, Orijent će sljedeće sezone imati samo jednu ekipu i to u Drugoj ligi u kojoj vjerujem da ćemo se opet boriti za prvo mjesto, smatra predsjednica Orijent Presoflexa te zaključuje:

- U Prvoj ligi smo mogli opstati i ove godine da smo imali financijsku potporu Grada, mi ćemo se opet boriti za plasman u Prvu ligu, a ako ga izborimo onda će ponovno sve ovisiti o financijskoj konstrukciji kluba, zaključila je Konta.

Očekivano odustajanje druge ekipe Orijent Presoflexa od Druge lige sa zadovoljstvom je prihvaćeno u susjednoj Opatiji koja ne skriva svoje ambicije za povratkom u viši rang natjecanja.

- Naša želja je svakako povratak u Drugu ligu, no još je malo prerano za konačne odluke, rekla je Višnja Hrmić, trenerica Liburnija Opatije te dodala:

- Za desetak dana ćemo biti pametniji kada vidimo na koji igrački kadar možemo računati u sljedećoj sezoni odnosno koje igračice će napustiti klub, a s kojima ćemo se eventualno pojačati, rekla je Hrmić te zaključila:

- Naravno, preduvjet igranja Druge lige je i stabilna financijska situacija u klubu koja će uvelike ovisiti hoćemo li zakoračiti jednu stepenicu više ili ostati u Trećoj ligi.

Odluči li se Opatija za korak više, u sljedećoj sezoni Druga liga mogla bi nalikovati na Županijsku ligu s obzirom da će se u njoj natjecati Orijent Presoflex, Zamet II, Senia, Liburnija Opatija i Ogulin. Ne zna se koliko je to dobro za kvalitetu same lige, no ako ništa drugo onda bi se barem trebali smanjiti troškovi putovanja.

U sljedećoj sezoni od Druge lige će se oprostiti Zaprešić i Vrbina dok bi novi drugoligaši trebali postati Karlovac Švarča kao trećeplasirana ekipa iz regije sjever (prve dvije ekipe su Sesvete 2 i Trešnjevka 2) te Liburnija Opatija.

 

 

loading...