TREĆA RUKOMETNA LIGA

Pećine pobjedom pokvarilo slavlje Trsata

Petak, 08. svibnja 2015. 21:19 Napisao/la  Nenad Daskijević

Utakmica 16. kola: Trsat - Pećine 24:25 (8:12)

Treća liga rukometaša - Zapad, 16. kolo

TRSAT – PEĆINE 24:25 (8:12)

Dvorana Mladosti. Gledatelja 150

Suci: Grubor i Žepčan

TRSAT: Rak, A. Katić 2, Colić 10, Karadžija, Šćulac 2, I. Katić 3, Cvitan 3, Kalac 3, Ujević, Pavletić, Zakšek, Polić 1, Majer

PEĆINE: Pejčinović, Balas 3, Jeličić, Lipović 3, Sila, Smilović, Vujović 6, Močinić 2, Svjetličić, Pribanić 2, Lukačić 4, Sančanin, Bakonić, Sabolić, Katalinić 5, Fanadel

Sedmerci: Trsat 6(5), Pećine 4(3)

Isključenja: Trsat 8 minuta, Pećine 14 minuta

Crveni karton: Karadžija (28)

Zadnje kolo u natjecanju Treće lige - Zapad donijelo je sušački derbi između Trsata i Pećina. Trsaćani su u dosadašnjem natjecanju već osigurali naslov prvaka i ovaj susret je trebala biti promocija u viši rang, međutim konačno slavlje su malo pokvarili Pećinari, koji su pobijedili konačnim rezultatom 25:24.

Susret je privukao zavidni broj rukometnih poklonika, koji su prisustvovali vrlo uzbudljivoj i do samog kraja neizvjesnoj završnici. Svakoj momčadi pripalo je po jedno poluvrijeme.

Pećine su se pokazale bolje i angažiranije u prvom dijelu, kada su u 15 minuti pri rezultatu 4:4 napravile seriju 4:0 i odmakle na 4:9, što Trsaćani nisu uspijevali stići i krajnji rezultat prvog dijela je visokih 8:12 za Pećinare. Spomenimo da se u prvom dijelu igrala vrlo agresivna i na momente gruba obrana, koja je u 28 minuti dovela do opravdanog direktnog isključenja Dorijana Karadžije iz momčadi Trsata.

Trener Trsaćana, Damir Čavlović, u susretu nije mogao računati na okosnicu vanjske linije Islamovića, Bjelovuka, Tadića i Prpića, te je u drugom dijelu započeo sa desnim krilom Petrom Čolićem na vanjskoj poziciji, što je donijelo određeni pomak u napadačkom dijelu igre.

Međutim, u obrambenom dijelu Trsaćanima je trebalo još desetak minuta da se poslože, što Pećine koriste, te u 45 minuti imaju najveću prednost u susretu 11:18, a potom i 14:21. Tada na scenu stupa Andro Rak koji sa tri vezane obrane daje polet svojoj momčadi i Trsaćani rade seriju 6:2 te u završnicu susreta ulaze sa rezultatom 20:23.

U posljednim napadima domaćini imaju više koncentracije, koriste umor Pećina i ulaze u zadnji napad sa golom manjka, ali ipak Pećine se dobro brane i završavaju susret u svoju korist.

Završetkom susreta na obje strane počeo je pobjednički ples, kod Pećina zbog osvojenih bodova i pobjede nad novim drugoligašima, a kod Trsat proslava titule prvaka i nakon šest sezona povratak u Drugu ligu.