Drago Žiljak: Ne smijemo sada sjesti i plakati, moramo biti realni

Nedjelja, 21. ožujka 2021. 21:04 Napisao/la  KS

Šteta! Teško bismo došli do prvog mjesta, ali do drugog smo mogli. No, nećemo se sada vraćati na sve što je bilo, kaže trener rukometašica Zameta

Drago Žiljak
Drago Žiljak

Ako se ne dogodi nešto ludo neočekivano, rukomtašice Zameta teško da će ove godine dočekati promociju u elitni razred natjecanja.

U jednoj od dviju najvažnijih utakmica drugog dijela sezone (ostao je još Rudar) Riječanke su poražene na Zametu od Trešnjevke, pa su djevojke iz Zagreba tako direktnim suparnicama u borbi za sam vrh ljestvice pobjegle na četiri boda, a sudeći prema razlici u kvaliteti između vodećih ekipa i ostatka lige, teško da tu prednost do kraja prvenstva negdje mogu prokockati.

- Poveli smo 4:1 i onda smo dopustili da izjednače rezultat. Onda smo se opet malo digli, ali smo promašili neke prigode i jedan sedmerac pa smo na poluvrijeme otišli s izjednačenim rezultatom. Dogovorili smo što i kako raditi, ali u nastavku to nismo uspjeli ispoštovati. Trešnjevka se odvojila na tri, četiri pogotka prednosti, pokušali smo ih dostići, ali nismo uspjeli. Nismo se pridržavali dogovora, nismo odradili ono što smo trebali i zbog toga smo kažnjeni, realan je, kao i uvijek, trener Riječanki Drago Žiljak.

- Mi jednostavno nismo imali naš dan. Znali smo da će oni jurišati, da će sve dati da nas pobijede i to nismo znali iskoristiti. Umjesto da mi kaznimo svaku njihovu grešku, oni su kaznili svaku našu. I naravno da nitko pojedinačno nije krivac za poraz, podbacili smo svi zajedno. Svi smo zajedno bili zaslužni za pobjede pa smo svi zajedno krivci i za poraze, nastavit će trener Zamećanki.

Šteta zbog poraza, Zamećanke su bile u velikom naletu, pobjeda protiv Trešnjevke u potpunosti  bi aktivirale prvoligaške ambicije.

- Šteta. Teško bismo došli do prvog mjesta, ali do drugog smo mogli. No, nećemo se sad vraćati na sve što je bilo, godina je takva kakva je. Odradit ćemo prvenstvo do kraja, mormo vidjeti i koga ćemo dobiti u kupu, hoćemo li imati tu sreće da možda nešto više napravimo. Ne smijemo sad sjesti i plakati, moramo biti realni, skupiti glave i nastaviti raditi reći će Žiljak, koji je itekako svjestan da prvenstvo nije izgubljeno protiv Trešnjevke.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.