Iva Lesjak: Ima mjeseci kada nismo redoviti s isplatama, ali svi vjeruju u naš kolektiv

Nedjelja, 28. studenog 2021. 19:16 Napisao/la  KS

Prošle godine smo kiksali u samo jednoj utakmici, ove godine su posložene sve karte da to bude to. Ne treba se opustiti, kaže predsjednica ŽRK Zamet

Iva Lesjak
Iva Lesjak Foto: Kristian Sirotich

Rukometašice Zameta jesenske su prvakinje Druge lige – Zapad, Riječanke su u desetom kolu na domaćem parketu u derbiju minimalno pobijedile Lokomotivu  (27:26) i s devedeset postotnom uspješnošću završile prvi dio sezone.

- Jako sam zadovoljna kako smo odradili ovu poluzsenu, naročito ako uzmemo u obzir da smo čitavo vrijeme bili bez Katje Mikolić, Nikoline Pleša i Patricije Hren, a to su tri nama jako važne igračice iz prve postaave. Presretni smo da je ostatak ekipe posao odradio na ovaj način, da su se cure dokazale i ostale na prvom mjestu i nakon ove posljednje utakmice koja je bila sve samo ne jednostavna za igrati, kaže Iva Lesjak, predsjednica ŽRK Zamet.

Povratak u Prvu ligu postavljen je kao glavni cilj, na dobrom ste putu da se taj cilj ostvari?

- Na žalost, nije da sve ovisi o nama. Prije dvije sezone smo imali 16 od 16 pa na kraju ništa nije bilo od plasmana u Prvu ligu. No, vjerujem da ovoga puta drugih čimbenika neće biti, da će se sve posložiti kako treba. Mi ćemo, uvjerena sam, s naše strane napraviti sve što možemo da ostvarimo taj plasman u Prvu ligu.

Vjerujete da ova ekipa može izboriti plasman u Prvu ligu?

- Vjerujem. Vjerujem u to od kada sam postala predsjednica. Prije dvije godine smo imali 16 od 16, ali je prekinuto prvenstvo. Prošle godine smo kiksali u samo jednoj utakmici, ove godine su posložene sve karte da to bude to. Ne treba se opustiti, vidjeli smo to protiv Samobora, svaku utakmicu treba shvatiti ozbiljno, ali cure i treneri to znaju i primjenjuju.

Klub je već duže vrijeme u financijskim problemima, kakva je sada situacija, nadzire li se kraj krizi?

- Recimo da sada polako privodimo taj ružni period kraju, u 2022. godini će se puno lakše disati, a nakon što završimo s otplatom kredita koje smo naslijedili. Imamo još nekoliko rata za završiti, ali u 2022. godini ćemo ih zatvoriti. I od tog trenutka ćemo biti na nuli i ono što budemo imali ćemo trošiti. To je jako velika stvar, pogotovo što smo uspjeli održati ekipu na okupu. Ima mjeseci kada nismo redoviti s isplatama prema igračicama i stručnom stožeru, ali svi vjeruju u naš kolektiv i imaju strpljenja da sve to izguramo do kraja. Mislim da je atmosfera u ekipi dobra i to ne samo u prvoj ekipi. I dobro se radi s djecom, vidi se da djeca uživaju, posložili smo se kako treba. Imamo vrijedne cure koje obožavaju raditi s djecom, imamo razno-razne radionice, sviđa mi se način na koji sve to radimo i neka se samo tako nastavi.

Nedavno ste dobili i donaciju Erste banke?

- Puno nam to znači, ove godine smo pokrenuli i školu rukometa, rekvizita i opreme nikad dosta. Potrudit ćemo se da sredstva budu uložena gdje treba i da još više popravimo kvalitetu rada, zaključit će Iva Lesjak, predsjednica ŽRK Zamet.