Chelsea Croatia: Na Krnjevu se bučno proslavila pobjeda protiv Manchester Cityja

Utorak, 04. veljače 2014. 01:19 Napisao  Patrik Mršnik

Plave zgrade, kako ih od milja zovu stanovnici riječkog kvarta na Krnjevu, zaista žive plavo uoči, za vrijeme i nakon svake Chelseajeve utakmice

Navijača Chelseaja ima i u Rijeci, ne biste vjerovali. I udruženi su! Tek se od jeseni aktivnije prati momke u plavom, tada je nastala udruga Chelsea Croatia, a riječka baza udruženja je caffe bar Capone na Krnjevu. Lijepo je kada utakmicu svog omiljenog kluba pogledaš u pravom društvu. Prijatelji, dvije-tri pive, priče o igračima, neizbježna komentiranja svakog poteza, spominjanje majki igrača, sve je to dio uobičajenog navijačkog dekora tijekom utakmice Manchester Cityja i Chelsea.

Plave zgrade, kako ih od milja zovu stanovnici tog riječkog kvarta, zaista žive plavo uoči, za vrijeme i nakon svake Chelseajeve utakmice. Dvadesetak okupljenih u Caponeu moglo je stoga bez problema probiti zvučni zid, kada je Bane Ivanović sredinom prvoga dijela pogodio mrežu u derbiju protiv Manchester Cityja. Istina, bilo je reakcija 'za infarkt'  kroz posljednjih deset minuta, ali se po 'plavce' i njihove fanove širom svijeta sve na posljetku dobro završilo. 

Prvo organizirano gledanje i navijanje za Chelsea zbilo se na utakmici protiv Schalkea u grupnoj fazi Lige prvaka, a ovakvih će druženja biti još, najavljuju riječki plavci. Za vrijeme utakmica moguće se i učlaniti u udrugu Chelsea Croatia. Najvažnije je, naravno, da se plava zastava vijori visoko!