Nika Rimaj i Gabrijel Barac postali državni prvaci u supersprint triatlonu

Nedjelja, 25. rujna 2022. 13:58 Napisao/la  SC

Kostrena je još jednom potvrdila status dobrog domaćina i iskazala potencijal za održavanje velikih sportskih natjecanja

Gabrijel Barac
Gabrijel Barac

U Kostreni je održano Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu na kojem se za titulu državnog prvaka borilo 150 ponajboljih hrvatskih triatlonki i triatlonaca iz gotovo svih hrvatskih klubova.

Natjecatelji su najprije preplivali dionicu od 375 metara, potom odvozli 10 kilometara biciklističke utrke i pretrčali 2,5 kilometra dugu stazu.

U konkurenciji žena prva je u cilj ušla Nika Rimaj, utrku je na drugoj poziciji završila Roza Šporčić, a treća je ciljem prošla Magdalena Starčević.

Titulu državnog prvaka kod muškaraca izborio je Gabriel Barac iz triatlon kluba Rival, dugi je bio Filip Vilenica dok je na trećem mjestu utrku završio Adrian Žgaljić.

Gabrielu je ovo peta ovogodišnja pobjeda na velikim nacionalnim natjecanjima i više nego dobra podloga za europska natjecanja u sljedećoj sezoni.

Rezultati natjecanja dostupni su na poveznici: https://my.raceresult.com/220410/results#0_40174A.

Utrku s nešto kraćim dionicama odradili su najmlađi triatlonci i rekreativci, koji su se željeli okušati u ovom izazovnom sportu koji zahtjeva veliku fizičku spremu i vještinu u različitim sportskim distiplinama.

Unatoč zahtjevnosti organizacije na nekoliko različitih lokacija, natjecanje je proteklo bez poteškoća i svi sudionici su izrazili zadovoljstvo organizacijom kao i lokacijom, Kostrena je još jednom potvrdila status dobrog domaćina i iskazala potencijal za održavanje velikih sportskih natjecanja.

Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu organizirao je Triatlon klub Rival iz Rijeke u suradnji s Općinom Kostrena, Turističkom zajednicom općine Kostrena, Gradom Rijeka, Primorsko-goranskom županijom i Savezom sportova PGŽ uz potporu sponzora tvrtki ACI, Keindl sport, Hilton Rijeka, JGL, Natural Wealth, SuperHeraw i Dezinsekcija Rijeka.