Lan Marić na postolju, mladi biciklist BK-a Rijeka drugi u Sloveniji

Utorak, 09. srpnja 2024. 20:59 Napisao/la  SC
Ivan Jagičić i Lan Marić
Ivan Jagičić i Lan Marić

Prošlog vikenda u Sloveniji, u okolici Novog Mesta, održalo se najjače regionalno natjecanje mladih biciklista u regiji sa preko 350 sudionika iz 16 zemalja, poznati "Kids Tour of Slovenia" na kojemu je Biciklistički klub Rijeka ostvario vrhunski rezultat.

Lan Marić u kategoriji dječaka do 14 godina osvojio je 2. mjesto u ukupnom poretku.

Mariću je pobjeda izmakla za dlaku!

Kids Tour 2024 trajao je 3 dana, od petka do nedjelje, a sastojao se od 4 etape: kronometra, brdske utrke, kriterija te cestovne utrke.

Pobjeda u kronometru, 3. mjesto na brdskoj utrci, 4. mjesto na kriteriju i 3. mjesto na "kraljevskoj" cestovnoj utrci voženoj zajedno s dječacima do 15 godina, Marića su doveli do +16 sekundi zaostatka u ukupnom poretku i 2. mjesta na Kids Touru.

Timski kolega Lukas Miljković na svojoj prvoj etapnoj utrci, plasirao se na 15. mjesto.

Pobijedio je Slovenac Tim Olenik, treći je bio Talijan Justin Mamaliga.

Ovaj rezultat BK-a Rijeka podsjeća na rezultate poznatog profesionalnog biciklista Frana Miholjevića te biciklističke zvijezde u usponu Leona Lukića i Luke Škare.

Predvođen novom Upravom, s naslovnim sponzorom Fracasso, novim vizulanim identitetom, dresovima, karbonskim biciklima i trenerom Ivanom Jagičićem, BK Rijeka početkom ove godine okrenuo je novu stranicu u svojoj bogatoj povijesti.

Nakon lanjskih uspjeha na međunarodnoj i lokalnoj razini, niza naslova državnih prvaka u kategorijama početnika i kadeta, te proglašenjem sportaša godine Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke kadeta Frana Pečnjaka, ulaganje kluba u mlade rezultiralo je u Hrvatskoj okupljanjem 6 mladih dječaka od 11 do 14 godina i njihovim uspjesima predvođenim Lanom Marićem, koji je ove godine nanizao čak 5 naslova državnog prvaka u različitim biciklističkim kategorijama (ciklokrosu, kronometru, "brdu", "kriteriju" i "cesti"), kao i niz pobjeda i top rezultata na utrkama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Uz lanjskog biciklističkog državnog prvaka do 13 godina Lorisa Mokrovčaka, sastav početnika čine nagrađivani Opatijac Val Milat, Lukas Miljković, Leon Vukelić i Jan Šipek Srakočić.

Bicikliste BK-a Rijeka sada čeka ljetna stanka od utrka, ali ne i od treninga, pa će ljetne praznike provesti marljivo trenirajući za nastavak sezone koji slijedi 20. srpnja na Velikoj nagradi Općine Gorje (Slo), zatim kriterijskoj utrci u Ilirskoj Bistrici te još jedne etapne utrke, austrijskog Alpe Adria Toura koji starta 15. kolovoza.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.