BK Predator osvojio tri medalje, Mauro Kelenc najbolji boksač prvenstva

Ponedjeljak, 03. svibnja 2021. 19:04 Napisao/la  SC
BK Predator osvojio tri medalje, Mauro Kelenc najbolji boksač prvenstva

BB Team Predator nastupio je na juniorskom prvenstvu Hrvatske u boksu sa tri predstavnika.

U konkurenciji 61 boksača iz 30 klubova, tri boksača su ušla u finale.

Bruno Baćac u kategoriji do 46 kg nije imao protivnika, pa se borio u kategoriju više do 48 kg .

Prošlogodišnji viceprvak Hrvatske Bruno Baćac u polufinalnom meču susreo se s prvakom Hrvatske iz 2019. godine i sudionikom EP u Gruziji Matkom Stojanovićem iz BK-a Titan.

Uvjerljivim nastupom, dominacijom i pobjedom Baćac se plasirao u finale gdje ga je čekao neugodni i perspektivni Ivan Mikulić iz BK-a Čakovec.

U vrlo uzbudljivom meču Bruno je pokazao mirnoću i preciznost te uvjerljivo osvojio sve tri runde kod sudaca te osvojio naslov prvaka Hrvatske.

Mauro Kelenc u kategoriji do 66 kg svoj prvi meč imao je s prvakom Hrvatske iz 2019. godine, predstavnikom BK-a Salona, superiornom izvedbom plasirao se u polufinale gdje ga je čekao predstavnik BK-a Optimist.

U ovoj borbi od početka je zauzeo sredinu i dominantnom izvedbom u trećoj rundi primorao suca na prekid borbe te se plasirao u finale.

U finalnoj borbi čekao ga je također prvak Hrvatske iz 2019. godine Frane Šare iz BK-a Ares.

U možda najuzbudljivijem meću finala, jedan i drugi krenuli su od starta u izmjene udaraca.

Sijevali su udarci u prve dvije runde, pogađali su jedan i drugi, presudno je bila javna opomena protivnika i to dvije iako je i Kelenc bio vrlo blizu opomene .

Na kraju borbe Kelenc je proglašen pobjednikom te se nakon bronce 2019. godine, oktitio naslovom prvaka Hrvatske za 2021. godinu.

Ante Lopac u polufinalnoj borbi pobjedio je aktualnog viceprvaka Hrvatske iz BK-a Radnički, u finalnoj borbi iako je prvu rundu vodio, krajem runde prokrvario je nos .

U dva navrata je morala intervenirati doktorica, Lopac je meč odradio do kraja. Kvarenje je poremetilo njegov ritam, pa se njegov protivnik okitio zlatom.

Mauro Kelenc je proglašen boksačem prvenstva.