ŽOK Grobničan u ponedjeljak počinje pripreme, Prva B liga igra se u regionalnom formatu

Subota, 16. kolovoza 2014. 15:51 Napisao  Marko Babić

Reorganizacija je za nas odlična jer su troškovi puno manji, nema više dalekih putovanja, kaže Marko Crnković

Odbojkašice Grobničana broje sitno do početka priprema za novu sezonu. Prvo okupljanje zakazano je za ponedjeljak, izabranice Marka Crnkovića prošle su sezone ostale na korak do ulaska u Prvu ligu. Ove sezone ponovo ih očekuje Prva B liga koja će se igrati po novom formatu. Igrat će se tri regionalne lige, a prvoplasiranim ekipama na kvalifikacijskom turniru pridružit će se pretposljednja ekipa Prve lige, dok će posljednjeplasirana ekipa automatski ispasti. Prve dvije ekipe s kvalifikacijskog turnira izborit će plasman u viši rang. Reorganizacija ima prednosti, ali i nedostatke.

- Reorganizacija je za nas odlična jer su troškovi puno manji, nema više dalekih putovanja. Kada se uzme u obzir da su nam dotacije od Općine dodatno srezane onda je jasno da nam to izrazito odgovara. S druge strane mislim da će biti puno teže izboriti plasman ponovo u Prvu ligu, rekao je Marko Crnković, trener odbojkašica Grobničana koje su u startu favoritkinje za plasman na završni turnir.

- U našoj ligi na zapadu igrat će lokalne ekipe iz Istre i Kvarnera. Ekipa je ostala na okupu, nitko nije otišao, nitko nije došao.  Mi bismo u ovom rangu trebali biti favoriti i u vrhu, barem među prve tri i u borbi za kvalifikacije. Još uvijek imamo mladu ekipu, pridodali smo prvom sastavu još četiri igračice iz mlađeg pogona. Pokušavamo polako izgraditi ekipu koja se može vratiti u Prvu ligu, naravno ako pritom bude financijskih mogućnosti, zaključio je Marko Crnković.