MARKO CRNKOVIĆ PRIZNAJE

Ne mogu reći da smo očekivali prvo mjesto

Srijeda, 17. prosinca 2014. 10:18 Napisao  Marko Babić

Za prvo mjesto borimo se Pula, Pazin i mi, kvalifikacije za Prvu ligu su daleko, kaže trener Grobničana 

Odbojkašice Grobničana prvi dio sezone okončale su na prvom mjestu Prve B lige - zapad s četiri boda prednosti ispred Pule i Pazina. Izabranice Marka Crnkovića upisale su sedam pobjeda i dva poraza.

- Kada se sve zbroji prvi dio je bio uspješan, ne mogu reći da smo očekivali prvo mjesto. Uvijek je minimalan cilj biti među prvih pet ekipa, ali ovo je i za nas pomalo neočekivan način na koji smo ostvarili prvo mjesto. Ekipe su dosta izjednačenje, bilo je tu utamica koje su se rješavale u nekoliko poena. Neke utakmice koje smo tako dobili mogli smo i izgubiti, kaže Marko Crnković, trener Grobničana.

- Bilo je i utakmica gdje smo posijali bodove kao što je protiv Svetog Mateja. U posljednjem kolu smo izgubili od Pazina, ali radi se trećoj ekipi u prvenstvu. Prvi dio sezone je zato uspješan i sada čekamo drugi dio i vjerujemo da ćemo izboriti kvalifikacije za viši rang.

Naime, od ove sezone više se ne igra jedinstvena liga već je Prva B liga podijeljena na tri regije (Zapad, Sjever, Jug). Pobjednici liga plus predposljednja ekipa iz Prve lige igrat će kvalifikacijski turnir s kojeg će dvije ekipe izboriti plasman u viši rang.

- Koliko vidim u ligi sjever Fortis Volta i Mladost II su na vrhu, na jugu dominira Zadar koji ima devet pobjeda i maksimalan broj bodova. Kod nas ćemo se se za prvo mjesto boriti Pula, Pazin i mi. Kvalifikacije su još daleko, zaključio je Marko Crnković.