Marko Crnković, trener ŽOK-a Grobničan: Prva liga nije nam imperativ

Petak, 17. listopada 2014. 10:30 Napisao  Marko Babić

Ovaj vikend kreće Prva B liga koja će se igrati u tri skupine (sjever, jug, zapad). Grobničan na otvaranju dočekuje Marčanu (subota, 17), a Sveti Matej ugošćuje Pulu (nedjelja, 18)

Odbojkašice Grobničana u subotu od 17 sati dočekuju Marčanu, dok će Sveti Matej u nedjelju ugostiti Pulu (18 sati) u prvom kolu Prve B lige. Ove sezone liga će se igrati u novom formatu, formirane su tri Prve B lige (zapad, jug, sjever) i pobjednici liga ići će u kvalifikacijski turnir s pretposljednjem ekipom Prve lige. Od četiri ekipe u kvalifikacijama, dvije će izboriti plasman u najviši rang.

Prva B liga
Subota: Bale - MH Umag (18 sati), Funtana Vrsar - Veli vrh (18), Grobničan - Marčana (17), Vodnjan - Pazin (16). Nedjelja (18): Sveti Matej - Pula.

- Dosta dugo su trajale pripreme, ostali smo prakitički u istom sastavu kao lani. Dora Kovačić i Ira Mavrinac otišle su u Drenovu, a vratio nam se libero Dina Perić nakon ozljede koljena. Moram pohvaliti igračice za rad i trud u pripremnom periodu, rekao je Marko Crnković, trener Grobničana.

- Ne poznajemo previše druge klubove, to su sve uglavnom mlade ekipe kao i mi. Mislim da će u vrhu biti Marčana i Pula, tako da nam je prva utakmcia odmah derbi. Odmah na otvaranju ćemo vidjeti gdje smo i što smo, rekao je Crnković.

- Još uvijek radimo na izgradnji vlastite ekipe sastavljene od igračica s grobničkog područja i to će potrajat. Ovo nam je treća sezona da smo na okupu tako da bi se već trebao početi vidjeti rad i trud kojeg smo uložili. Ako izborimo Prvu ligu super, ako ne nema veze, to nam nije imperativ, zaključio je Marko Crnković.