MARKO CRNKOVIĆ

Nadam se da nećemo odustati od lige prije završetka sezone

Subota, 03. veljače 2018. 23:02 Napisao/la  V. P.

Ne želimo stvarati dodatne dugove, kaže trener ŽOK-a Grobničan

Marko Crnković (Grobničan)
Marko Crnković (Grobničan) Foto: Lario Tus

 Odbojkašice Grobničana četvrte su na prvenstvoj ljestvici Prve B lige.

- Da smo imali kompletnu ekipu, možda bismo bili i bolji. Dosta smo se mučili s bolestima i ozljedama. Negdje smo izgubili što smo morali dobiti. Četvrti smo, nije loše. Dvije djevojke su nam otišle u Kostrenu tako da se opet okrećemo radu s mladima, počeo je trener odbojkašica Grobničana Marko Crnković.

Situacija u Grobničanu nije sjajna.

- Najveći problem kluba su financije. Ne možemo napredovati bez kvalitetnije ekipe, ne možemo stvoriti rezultat. Za bolje rezultate treba zadržati ekipu i dograditi je, a mi to nismo u mogućnosti. Nadam se da nećemo doći u situaciju da moramo odustati od lige prije završetka sezone, ali i to je moguće. Morat ćemo igrati niži rang i usmjeriti se na rad s mladima, dodaje Crnković.

U Grobničanu se još nisu predali, postoji nada da će izgurati prvenstvo do kraja. Razvoj mladih igračica dvosjekli je mač, jer talentirane djevojke ne mogu zadržati:

- Ako nam plate odštetu za igračice, ona iznosi pet ili deset tisuća kuna, a to nam neće spasiti sezonu. Do sponzora ne možemo doći, odbojka je mali sport, a problema imaju i veći sportovi od nas. Općinske strukture su se promijenile, ali i da nisu, ni općina nema novaca. Ne želimo stvarati dodatne dugove i zato ćemo ići u niži rang ako nema drugog rješenja, jer bi nam se tako troškovi prepolovili. Sada su nam troškovi za suce jednaki kao i u višim ligama, suci nisu ništa jeftiniji i smatram da bi HOS trebao smanjiti sudačke takse u nižim ligama kako bi pomogao klubovima. Jedina razlika je što su u ovoj ligi troškovi putovanja manji. Ako budemo kretali iz početka, u Drugoj ligi su troškovi manji, jer se putuje samo lokalno i sudačke takse su manje, pojašnjava trener Grobničana.

Najvažnije je održati klub i mogućnost razvoja mladih igračica:

- U Školi odbojke imamo jako puno djece i ta djeca ne bi imala gdje trenirati ako ugasimo klub. Zbog toga ćemo morati presjeći ako budemo vidjeli da više ne možemo. Mi ćemo se boriti dok god postoji mogućnost, ali ako ne uspijemo, promijenit ćemo politiku kluba i usmjeriti se na rad s mladima. No, i drugi klubovi će morati više raditi sa omladinskim pogonima ako žele igračice, poručuje Crnković.

Za sada Grobničanke nastavljaju sa prvenstvenim obvezama u Prvoj B ligi.

Do kada, to je pitanje na koje odgovora još nema.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.