ILIJA MATIĆ

Drenova će opet biti kvalitetna sredina

Subota, 18. prosinca 2021. 22:15 Napisao/la  KS

Sada smo na početku novog ciklusa od četiri godine, mlada smo ekipa, možemo dati još puno, kaže trener i predsjednik ŽOK Drenova

Ilija Matić
Ilija Matić

Odbojkašice Drenove pobjedom protiv druge ekipe Mladosti zaključile su 2021. godinu.

Nije to bila baš nega godina za pamćenje za djevojke trenera Ilije Matića, naročito ne ona prošla sezona, ali su dojam ipak popravile u prvom dijelu nove sezone.

Riječanke su protiv Mladosti ostvarile petu pobjedu ove sezone, četvrtu utakmicama na pet setova.

- Ovo nam je bila šesta utakmica u pet setova, četiri od njih smo dobili. Skupili smo lijepu količinu bodova, a u drugom dijelu imamo puno bolji raspored jer smo promijenili domaćinstvo s drugom ekipom Osijeka, a dolazi nam Sinj, Nova Gradiška..., igramo više utakmica doma. Mislim da su nam za prvi dio sezone prijelomne bile pobjede u Osijeku i  Novoj Gradiški. Ti nam bodovi jako puno znače, kaže Ilija Matić, trener djevojaka Drenove, ali i predsjednik kluba.

Za razliku od završnice prošle godine Ilija Matić i njegove djevojke barem ne moraju strahovati od ispadanja iz lige, već sada je sasvim izvjesno da Drenova neće biti u krugu ekipa koje će tavoriti na ligaškom dnu, kao što je to bio slučaj prošle sezone.

- Ostaje nam žal za nekim utakmicama, kao što je Umag. Bilo je to prvo kolo, išli smo neuigrani. Kako sada stvari stoje bit ćemo zlatna sredina, ali ako se bude radilo kao što se radilo do sada i igralo do sada ima nade da ćemo se pomaknuti i prema vrhu. Cure žele napraviti pomak više i rezultatski iskorak, vidi se to i po njihovom odnosu prema radu. Mislim da ćemo ići prema gore. Dobro, možda ne prve godine, ali Drenova će opet biti kvalitetna sredina. Sada smo na početku novog ciklusa od četiri godine, mlada smo ekipa, možemo dati još puno. Imamo rezerve i ako ostanemo na okupu rezultati će početi dolaziti. Samo treba nastaviti raditi, zaključit će Ilija Matić.