PRVA B LIGA ODBOJKAŠICA

Drenova pobijedila F. Voltu, Grobničan - Vodnjan 3:0

Subota, 23. studenog 2013. 18:54 Napisao/la  M. B.

Utakmica 6. kola: Fortis Volta - Drenova 2:3, Grobničan - Vodnjan 3:0

 

 

 

Prva B liga odbojkašica

FORTIS VOLTA - DRENOVA 2:3

Utakmica 6. kola: Fortis Volta - Drenova 2:3 (24:26, 13:25, 25:22, 25:18, 10:15). Dvorana Trnsko. Gledatelja: 30. Suci: Grgas (Karlovac), Pihler (Zagreb).

FORTIS: Miloš, Deak, Šunda, Pavičić, Čanković, Šporčić, Mikulić, Pejić, Pavlović, Ćosić, Rimac, Klarić.

DRENOVA: Pavličić, Kalac, Surina, Buljat, Mudrić, Čargonja, Rajković, Kovačić, Marcato, Frković, Barać.

Odbojkašice Drenove upisale su velika dva boda na gostovanju kod Fortis Volte, jednog od glavnih favorita za ulazak u Prvu ligu. Riječanke su odigrale odličnu utakmicu, pokazavši karakter kada su, unatoč mladosti i neiskustvu, nakon gubitka treće i četvrte dionice uspjele u petom setu doći do pobjede.

- Fortis Volta je zapravo bivša ekipa Novi Zagreb u kojoj igra nekoliko iskusnih igračica. Odigrali smo odlično, sjajno otvorili utakmicu, s puno samopouzdanja i borbenosti, rekao je Ilija Matić, trener Drenove.

Prvi set bila je prava drama. Drenova je vodila 24:22, domaće odbojkašice uspjele su izjednačiti, ali Riječanke su zadržale mirnoću. U drugom setu su dominirale.

- Drugi set je bila naša najbolja igra ove sezone. Treći set je bila prava drama do 22. poena kada je došlo do izražaja naše neiskustvo. Buduči da nismo iskoristili priliku u trećem setu, došlo je malo do konfuzije u četvrtom setu tako da je susret otišao u peti set, rekao je Matić.

A peti set je bio u znaku Drenove. Riječanke su kontrolirale rezultat (8:6, 10:7, 12:8).

- Dignuli smo glave i odlično odigrali, te osvojili dva boda koje nitko nije očekivao. Sada nas 1. prosinca čeka derbi s Grobničanom, zaključio je Ilija Matić 

 

GROBNIČAN - VODNJAN 3:0

utakmica 6. kola: Grobničan - Vodnjan 3:0 (25:16, 25:12, 25:8). Dvorana Mavrinci. Gledatelja 50. Suci:Škundrić i Brozić.

GROBNIČAN: brekalo, Miculinić, Juričić, Broznić, Drakula, Kovačić, Fafanđel, Legčević, Tomas, Mavrinac, Šojat, Kovačević.

VODNJAN: Samardžija, Mutić, Junc, Smoljan, Osman, Juršić, Sušić, Tomičić, Misan, Brušić.

Odbojkašice Grobničana pobijedile su Vodnjan 3:0 za samo 45 minuta u utakmici koja se može okaraktezirati kao lakši trening. Vodnjan je ove sezone osvojio samo jedan set u šest utakmica.

- Nismo se pomučili previše, poremetila nas je ozljeda Ane Tomas. U pitanju je skočni zglob i sada moramo vidjeti hoće li biti spremna za ogled s Drenovom. Upravo zato su najgore ovakve utakmice koje se moraju odraditi, rekao je Marko Crnković, trener Grobničana.