Završnica Olea kupa 2023 nije se igrala, Dinamo i Austria Beč proglašeni pobjednicima

Petak, 03. studenog 2023. 21:39 Napisao/la  SC

Obilna jesenska kiša odredila ishod trećeg izdanja međunarodng turnira za U-17 uzrast u Novalji

Dinamo jedan od dva pobjednika
Dinamo jedan od dva pobjednika

Treća nije bila sreća!

Završnica Olea kupa 2023 nije se u petak odigrala zbog toga jer je kiša odredila ishod trećeg izdanja međunarodng turnira za U-17 uzrast u Novalji.

Prvo su otkazane dvije jutarnje utakmice u kojima se trebalo razigravati za peto i sedmo mjesto, pa zatim utakmica za treće mjesto koja je trebala početi u 11,30 sati, na kraju se moralo odustati od finalne utakmice zakazane za 13 sati.

Kao što obično biva, čim je organizator bio prisljen otkazati finalnu utakmicu, vrijeme se popravilo, u poslijepodnevnim satima na igralištu Cissa-Straško mogla se odigrati barem jedna utakmica.

Da bi se igrale četiri utakmice kao što planirano, vrijeme je moralo biti pogodno kao prethodnih godina ili je novo igralište u Novalji mora biti izgrađeno prije početka turnira.

Ovako se višemjesečni trud u pripremi i organizaciji jakoga međunarodnoga turnira u jednom danu rastočio u obilnoj jesenskoj kiši.

Da bi turnir održao natjecateljski smisao, organizator je na temelju plasmana u skupini kompromisno proglasio po dva pobjednika, analogno tome po dva drugoplasirana, trećeplasirana i četvrtoplasirana kluba.

Tako su pokale za pobjednike tunira dobili  finalisti, Dinamo i Austria Beč, koji će iduće godine zajedno braniti naslove pobjednika trećega izdanja Olea kupa.

Jedan je pokal namijenjen pobjedniku otišao u Beč, Dinamo će isti takav naknadno dobiti kada bude izrađen, jasno da organizator nije mogao predvidjeti da će trebati dva pokala.

Poredak:
1. Dinamo/Austria Beč
2. Sarajevo/Rukh Lviv
3. Udinese/Rijeka
4. Osijek/Gorica

Trofej za fair-play Aselmo Šonje, nazvan prema prerano preminulom igraču Novalje, dobila je ukrajinska momčad Rukh Lviv.

Elvis Brajković i Matjaž Florijančič trebali su odabrati najboljega igrača završnice turnira, na kraju je dvojici poznatih nogometaša preostalo fotografirati se za uspomenu sa sudionicima turnira.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.