ANDRO ŠVRLJUGA

U amaterskim ligama puno se može ostvariti na zajedništvo

Petak, 25. studenog 2022. 13:52 Napisao  I. V.

Igrači Rijeke sigurno imaju određenu kvalitetu, ali svlačionica se mora prozračiti, kaže bivši igrač Rijeke, aktualni član uprave Naprijeda i prvotimac Orijenta

Andro Švrljuga
Andro Švrljuga

Nogometaši Naprijeda prvi dio sezone zaršili su na trećem mjestu, što je iznenađenje s obzirom na radikalne promjene u klubu, koji je prošlu sezonu završio na zadnjem mjestu.

- Moramo početi od prošle sezone, zna se kako smo ostali u ligi! Dogodila se reorganizacija natjecanja, u ligi smo ostali igrom slučaja. Promijenila se uprava, trener, dosta je novih igrača došlo, ali ostalo je i dosta starih igrača, koji su htjeli dokazati da je prošla sezona bila slučajnost. Sve se poklopilo, mislim da je treća pozicija realna, moramo ovako nastaviti. Sigurno da će nas sada drugačije gledati. Uspjeli smo postići ono to smo htjeli, posebice sam ja htio da na Hreljinu ne gubimo utakmice! Ni jednu utakmicu nismo doma izgubili! Htjeli smo da igralište na Hreljinu postane neosvojiva tvrđava kao što je bila prije. Vani smo igrali drugačije utakmice, do zadnjega kola nismo postignuli pogodak u gostima. U zadnjem kolu smo dobili u Pazinu 1:0, postignuli smo konačno prvi pogodak kojim smo ostvarili pobjedu, kaže Andro Švrljuga, koji je na početku sezone postao član nove Uprave zadužen za struku.

Naprijed je ove sezone postao konkurentan Vinodolu i Krku, vodećim klubovima koji imaju barem dvostruko veće budžete:

- Ako ne i triput veće! Znamo da novac često nije preusudan ni u najvećim klubovima, a posebice u manjim klubovima. U amaterskim ligama puno se može ostvariti na zajedništvo kao što su naši dečki pokazali. Dosta je igrača koji su prošle sezone bili zadnji, a sada su treći, govori Švrljuga.

Visokim plasmanom igrači su pridonijeli svečanom ozračju uoči skupštine kojom će se obilježiti stogodišnjica kluba:

- Sve se poklopilo, od oblježavanja stogodišnjice pa dalje s time da ne smijemo zaboraviti spomenuti ljude iz bivše uprave. Treba se zahvaliti Milovanu Čopu, koji je iza sebe ostavio stabilan klub kojemu su nedostajali samo rezultati. Sada smo i to ostvarili, a Čop je i dalje u klubu, ostao je s nama, ističe Švrljuga.

Andro Švrljuga zbog ozljede ove sezone nije igrao za Orijent:

- Promijenio se trener, promijenilo se nešto u momčadi koja je u dvjema utakmicam osvojila četiri boda. Dečki su malo oživjeli, da tako kažem, u subotu igramo protiv Cibalije. Isto što sam rekao za Hreljin, vrijedi za Krimeju! Najgore mi je kada nakon domaće utakmice odem doma pognute glave! To mi nigdje gdje sam igrao nije bilo ugodno! Krimeja također mora postati neosvojiva tvrđava, moramo pred svojim navijačima pokazati htijenje i borbenost. Kad imaš i malo manje kvalitete, uz pravi pristup teško se može doma izgubiti. Cibalia ima kvalitetnu momčad, utakmica će biti dobra, ali imamo velike šanse da ostvarimo pozitivan rezultat u trećoj utakmici uzastopno, smatra Švrljuga.

Andro Švrljuga bivši je igrač Rijeke iza koje je jedna od naslabijih polusezona u HNL-u.

Igrala je Rijeka kroz povijest dosta utakmica u borbi za ostanak, slabe momčadi u pravilu su bile posljedica neimaštine što ove sezone nije slučaj:

- Puno se govori o Rijeci, svi govore isto: da Rijeka nikada nije bila slabija! Otpočetka je sve krenulo pogrešnim smjerom i onda je na kraju sve kulminiralo porazom u kupu od BSK-a. Velika je to pljuska, posebice za Rijeku koja je zadnjih desetak godina bila drugi klub u HNL-u. Možda se u drugom dijelu sezone nešto popravi na bolje, novom treneru će sigurno trebati vremena da sve posloži. Igrači Rijeke sigurno imaju određenu kvalitetu, ali svlačionica se mora prozračiti, zaključuje Švrljuga.

loading...
Standings provided by SofaScore