Riječki sportski savez preuzeo organizaciju Izvanredne skupštine Orijenta 1919

Petak, 20. lipnja 2014. 13:04 Napisao  I. V.

Budući da zainteresirane skupine građana nisu mogli sjesti za zajednički stol, zamolili su nas da preuzmemo dio posla vezan za učlanjivanje i sazivanje skupštine. U tom ćemo djelu pomoći, ostalo je na udruzi, kaže Bojan Sušanj

Riječki sportski savez (RSS) preuzeo je obvezu organizirati Izbornu skupštinu Hrvatskog nogometnog kluba Orijent 1919.  RSS je poslao javni poziv za učlanjivanje, upisi novih članova obavit će na igralištu Krimeja, Kumičićeva b.b., u ponedjeljak,  23. lipnja i utorak, 24. lipnja 2014. godine od 15 do 20 sati.  Takvim načinom RSS jamči transparentno učlanjivanje i organiziranje Izborne skupštine Orijenta 1919. Zašto se RSS prihvatio organizacije?

- Grupa građana zatražila je sastanak u RSS-u. Inicijativu građana za spas Orijenta, kako se nazivaju, čine predstavnici roditelja, škole nogometa, veterana, struke i Kluba navijača Orijenta. Svi su oni izrazili želju da im pomognemo sazvati skupštinu Orijenta 1919 nakon što je Orijent otišao u stečaj. Dobili smo punomoć predsjednika udruge Orijent 1919, gosp. Marija Koića, da organiziramo učlanjivanje u klub. Temeljem toga sazvat će se skupština na kojoj će biti izabran predsjednik i uprava, kaže tajnik RSS-a Bojan Sušanj.

Uvjetujete li proces učlanjivanja?

- Ne, svi se mogu učlaniti u novu udrugu. Nadamo se da će se prijaviti svi kojima je cilj da se nastave programi rada s djecom, da ne dogodi zastoj. Ono što je nama u RSS-u posebno  drago, očito je da postoji veliki interes građana da se Orijent dovede na potrebnu razinu.

Govorite o Orijentu 1919?

- Da! Orijent 1919 je pridruženi član HNS-a, udruga koja djeluje u skladu s propisima HNS-a i koja može nastaviti s natjecateljskim programima koje odredi HNS. Nakon što je Orijent otišao u stečaj, na Krimeji trenutačno ne postoji udruga koja bi se mogla natjecati. Nama u RSS-u u interesu je da se djeca bave nogometom, ali sve programe nove udruge odredit će  nova uprava. Budući da zainteresirane skupine građana nisu mogli sjesti za zajednički stol, zamolili su nas da preuzmemo dio posla vezan za učlanjivanje i sazivanje skupštine. U tom ćemo djelu pomoći, ostalo je na udruzi. Normalno da se može dogoditi da netko učlani dovoljan broj članova samo da bi postao predsjednik, ali vjerujem da je svima u interesu preuzeti  udrugu da bi se ostvario boljitak.

Kakva je procedura?

- Nakon učlanjivanja obavit će se verifikacija članova i onda ćemo sazvati skupštinu u što je moguće kraćem roku. Vjerujem da ćemo termin dogovoriti već prilikom učlanjivanja, pozivi se moraju poslati šest dana prije skupštine. U interesu je svih da klub što prije dobije upravu i da što prije počne djelovati, ima tu jako puno posla, zaključuje Sušanj.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.