Prolongiran rok za prijavu trećeligaša, čelnici Opatije moraju odlučiti do 25. lipnja

Subota, 21. lipnja 2014. 17:00 Napisao/la  I. V.

Zanimljivo je da su čelnici Orijenta namjeravali igrati novu treću ligu pod imenom Orijent 1919. Sve je bilo načelno dogovoreno sa središnjicom HNS-a, koja može formalno odlučiti o trećeligaškom ustroju (slučaj Varteks&Varaždin)

Na sastanku Komisije za natjecanje HNS-a utvrđen je broj sudionika nove Treće lige - Zapad. Za sada je poznato da će nova liga brojati 16 klubova, da su akteri četiri B-momčadi prvoligaša (Rijeka, Dinamo Istra 1961 i Lokomotiva), šest mjesta prepušteno je klubovima iz bivše treće lige Središte, a pet mjesta trebali bi popuniti klubovi klubovi iz bivše treće lige Zapad. Rok za prijavu prolongiran je do 25. lipnja budući da praznih mjesta ima koliko hoćeš.

Iz bivše treće lige Zapad samo se Novigrad prijavio u prvom roku, do 15. lipnja ni jedan drugi zapadni trećeligaš nije iskazao namjeru iduće sezone igrati atraktivnu ligu sa zagrebačkim i prvoligaškim klubovima. Klupski čelnici dobili su još nekoliko dana vremena  promisliti novi sustav trećeligaškog natjecanja. Krk i Grobničan ostali su dosljedni, neće se prijaviti za treću ligu. Opatija se još uvijek  nije očitovala u dodatnom roku, postoji  mogućnost da se čelnici aktualnog prvaka ipak predomisle. Troškovi nisu presudni problem!

Zanimljivo je da su čelnici Orijenta namjeravali igrati novu treću ligu pod imenom Orijent 1919. Sve je bilo načelno dogovoreno sa središnjicom HNS-a, koja može formalno odlučiti o trećeligaškom ustroju (slučaj Varteks&Varaždin). Ispada da u klubu, koji je skončao u stečaju, novac nije bio problem. Problem su ljudi koji se nisu mogli dogovoriti oko pravodobnog sazivanja skupštine Orijenta 1919. Sada su se navodno dogovorili, sazivanje skupštine prepušteno je Riječkom sportskom savezu (RSS), a gdje će igrati Orijent 1919 očito je manje važno od toga tko će biti predsjednik.  Treba naglasiti da je ovo drugi pokušaj sazivanja skupštine Orijenta posredstvom RSS-a u zadnjih petnaestak godina. Prvi je završio neslavno.

Pomorac je do 15. lipnja slovio kao izgledni kandidat za sudionika nove treće lige, ali je uprava u ostavci odlučila klub prijaviti za natjecanje u drugoj ligi. Neslužbeni pregovori s potencijalnim investitorom Zdravkom Petričevićem privode se kraju. Do kraja idućeg tjedna trebalo bi se znati nešto više o sudbini kluba kojemu prijeti stečaj zbog duga od 2,1 mil. kuna.      

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.