ŽELJKO TOMIĆ

Praktično smo doveli sve igrače koje smo željeli!

Ponedjeljak, 08. kolovoza 2022. 23:47 Napisao/la  Igor Vranić

Ne bježimo od uloge favorita, tako ćemo se postaviti u svakoj utakmici, kaže stožerni igrač i sportski direktor Vinodola

Praktično smo doveli sve igrače koje smo željeli!

Željko Tomić odradio je prvi ljetni prijelazni rok kao sportski direktor, jedan od stožernih igrača Vinodola od ove sezone radi dva posla:

- Dosta sam se dobro snašao, poznajem situaciju u regiji što se tiče igrača. U suradnji s trenerom Svastom odredili smo igrače koji nam trebaju, prvo smo doveli igrače za najvažnije pozicije, kasnije se samo po sebi počelo otvarati. Neki su se igrači sami počeli nuditi kada su vidjeli da je momčad sve jača. Složila se dobra momčad, kaže Tomić.

Kako suigrači gledaju novog spotskog direktora, posebice igrači koje je sportski direktor doveo?

- Ne osjećam neke promjene! Kada sam na terenu, samo sam igrač, drugačije ne bi trebalo ni biti. Zamolili su me ljudi u klubu da pomognem, bivši sportski direktor Marinko Buljat je kažnjen, uspio sam uskladiti obveze.

Jeste li zadovoljni do sada odrađenim prijelaznim rokom?

- Jesam! Više sam nego zadovoljan! Praktično smo doveli sve igrače koje smo željeli!

S obzirom na nove igrače, najavili ste kandidaturu za plasman na vrhu nakon sezone u kojoj ste se borili za ostanak?

- Bitno je da nam se ne ponove zadnje dvije sezone, da ne bude više stresova u borbi za ostanak. Mislim da toga više neće biti! Imperativa nemamo, ne moramo biti prvi, ali sami smo sebi visoko postavili ljestvicu. Teško je prognozirati, sve ispod trećeg mjesta za mene bi bio neuspjeh.

Novi igrači tek trebaju postavi momčad, koliko ste zadovoljni igrom u pripremnim utakmicama?

- Za sada sve ide kako treba! Od prve utakmice odmah se vidjelo da ćemo drugačije igrati, da ćemo igrati na posjed. U prvim dvjema utakmicama imali smo veći posjed, ali bilo je problema nakon izgubljenih lopti i kontri, prve dvije utakmice igrali smo neodlučeno s Nehajem (3:3) i Naprijedom (1:1). Počeli smo dolaziti polako na sebe, protiv Cresa je već bilo drugačije (5:0), počeli smo zabijati, polako se slažemo... Ne ide to preko noći, ima tu još posla bez obzira što su došli kvalitetni igrači, ipak smo nova momčad. Jako je bitno kako ćemo startati u prvenstvu.

Od prve utakmice protivnici će protiv vas igrati posebno motivirano?

- Ne bježimo od uloge favorita, tako ćemo se postaviti u svakoj utakmici.

Ima li Vinodol mogućnosti već iduće sezone igrati viši rang?

- Ne znam kako razmišlja uprava, ne znam ispunjavamo li uvjete, a što se tiče momčadi, mislim da bi se uprava upustila u tako nešto ako se ukaže prilika. To je moje mišljenje, službeno o tome nismo pričali.

Koliko ste zadovoljni svojom igrom, s obzirom na promjene trebalo bi biti lakše nego prošle sezone?

- Sigurno da je lakše, to prije što više nisam mlad. Odgovara mi da je u momčadi što više mladih igrača koji su željni dokazivanja.

Standings provided by SofaScore