ANTONIO PEJANOVIĆ, IGRAČ KRKA

Ugodno je biti tako blizu Grobničanu na ljestvici

Ponedjeljak, 01. listopada 2012. 22:21 Napisao  Luka Variola

U Žalgirisu sam shvatio da se mogu nositi s igračima koji igraju u europskim natjecanjima, kaže Pejanović

Nogometaši Krka jedini su nakon 6. kola Treće HNL Zapad ostali "za petama" vodećem Grobničanu. Novigrad i Opatija su doživjeli poraze na Krimeji i Lonji, pa su Krčani ostali usamljeni na samo dva boda zaostatka za grobničkim liderom. Momčad Alena Horvata svoj je ispit u okviru šestog kola odradila bez većih problema, pobijedivši pred svojim navijačima senjski Nehaj. Put prema nova tri boda Krčanima je trasirao stasiti napadač Antonio Pejanović, koji je postigao prvi od dva krčka gola.

- Ugodno je i dalje biti tako blizu Grobničana. No, prvenstvo je dugo. Biti će tu još puno borbe. Osim nas i Grobničana, tu su Opatija, Novalja, Nehaj pa i Orijent, objašnjava Pejanović kojemu je ovoga ljeta propao transfer u litavski Žalgiris.

No, njegovim povratkom u trećeligaške vode najviše je profitirao trener Krka Alen Horvat, koji je dobio jednog na najboljih prošlogodišnjih strijelaca Treće HNL Zapad. Pejanović se pomalo vraća u prošlogodišnju formu. Subotnji gol bio mu je treći ovesezone.

- Trebalo mi je malo vremena da dođem k sebi. Ulovila me neka kriza, ali sada se dižem. Što se tiče dvoboja s Nehajem, mislim da naša pobjeda niti u jednom trenutku nije došla u pitanje. Senjani su par puta zaprijetili, ali bez veće opasnosti po naša vrata, dodaje napadač Krka koji je nekoliko dana prije dolaska Senjana na Krk napunio 21 godinu. Za novi transfer ima vremena. Epizoda u Litvi bila je od nemjerljivog iskustva.

- Odlično iskustvo, iako mi je žao da je propalo. A čak nisam saznao ni zašto točno. Dobio sam različite informacije od trenera, menadžera... No, nije važno. Bilo je super. Tijekom priprema u Poljskoj boravili smo u hotelu u kojem je tijekom EURO-a boravila reprezentacija Portugala. Nastupao sam u utakmicama protiv izraelskog Hapoela, ciparske Omonije... sve redom klubova koji nastupaju u europskim natjecanjima. I shvatio sam da se mogu nositi s takvim igračima.

Krčane u subotu očekuje novi ispit. U okviru 7. kola u Opatiji igraju derbi kola.

- U Opatiji, to će biti jako neugodno gostovanje. To je uvijek teška utakmica. No, u dobroj smo formi i u Opatiju idemo s velikom dozom optimizma, zaključuje Pejanović.

Standings provided by SofaScore