Epilog polufinala Kupa: Opatija u finalu, Orijent najavio žalbu na odluku Natjecateljske komisije NS PGŽ-e

Ponedjeljak, 29. listopada 2012. 22:00 Napisao  Luka Variola

Žalit ćemo se na ovu odluku. Samo ne znam kome. Valjda se imamo pravo žaliti, pa nismo u Sjevernoj Koreji, objašnjava trener Orijenta Davor Dželalija

Natjecateljska komisija NS PGŽ-a uvažila je žalbu Opatije i polufinalnu utakmicu županijskog kupa između Opatije i Orijenta (4:6-11m) registrirala s 3:0 u korist Opatijaca. Opatija se žalila na nastup Antonija Leskura koji je u to vrijeme izdržavao četveromjesečnu suspenziju zarađenu upravo u dvoboju s Opatijom u okviru 5. kola Treće HNL Zapad.

Opatijci smatraju kako je time povrijeđen pravilnik o nogometnim natjecanjima i da Antonio Leskur nije imao pravo nastupa na Kup utakmici. Na Krimeji su pak i dalje uvjereni kako je pravilnik na njihovoj strani, budući da suspenzija u prvenstvu ne bi trebala važiti i za županijski Kup.

- Dobili smo nesuvislo obrazloženje u kojem ja ne shvaćam da li sam u Sjevernoj Koreji ili Hrvatskoj. Njihov pravilnik će pasti nakon ove odluke jer ćemo mi ići do kraja. Tu nije obrazloženo po kojem su članku donijeli ovakvu odluku, objašnjava trener Orijenta Davor Dželalija.

Na Krimeji smatraju kako ovo nije završena priča.

- Smatramo kako pravilnik ide nama u prilog, budući da je Leskuru bilo zabranjeno igrati na svim prvenstvenim utakmicama i na Kup utakmicama kojima rukovodi tijelo koje je izreklo kaznu. A Leskuru je izreklo kaznu Središte HNS Rijeka, a ne NS PGŽ-a pod čijom je ingerencijom županijski Kup. Žalit ćemo se na ovu odluku. Samo ne znam kome. Valjda se imamo pravo žaliti, pa nismo u Sjevernoj Koreji, zaključuje strateg Krimejčana.

Standings provided by SofaScore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.