Neizvjesna završnica: Novalji nakon 13 godina prijeti ispadanje u županijsku ligu!

Četvrtak, 30. svibnja 2013. 15:54 Napisao  I. V.

Vjerujem da će dečki odigrati dobro i pobijediti u Rovinju. U našoj ligi svatko svakoga može pobijediti. Iskreno, nisam ni ja očekivao ovakvu situaciju, kaže direktor Novalje Mario Kustić

Novalja u zadnje kolo ulazi s predzadnjeg mjesta, igra u gostima protiv visokoplasiranog Rovinja  i prema objektivnim pokazateljima teško može pobjeći iz zone koja znači ispadanje u županijsku ligu u slučaju da u Treću ligu - zapad uđe više od jednog kluba

 

- Situacija je teška, ali još uvijek postoji izlaz. U Rovinj ne putujemo na izlet nego idemo na pobjedu. A koliko će klubova ući u Treću ligu, to ćemo vidjeti kada završi prvenstvo. Ja se nadam da ćemo osigurati ostanak i da nećemo trebati čekati odluku Komisije za licenciranje, koja će utvrditi koji klub ima uvjete bez obzira na rezultat, kaže Mario Kustić, direktor novaljskog trećeligaša i predsjednik NS-a Ličko-senjske županije.

 

- Kod na su Plitvice županijski prvak. Koliko znam, u Plitvicama ulažu u infrastrukturu, a koliko je to dovoljno da bi se igralo u višem rangu, vidjet ćemo kada na teren izađe Komisija za licenciranje. Kakva je situacija u ostalim županijama, iskreno ne znam, govori Kustić.

 

 

Novalja je prvi otočni klub koji  je svojedobno igrao kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu, a zadnji put je županijski nogomet igrala prije 13 godina. Ispadanje bi bio težak udarac, zimus nitko nije očekivao ovakvu završnicu.

 

- Jasno da bi bio težak udarac! Nadam se da do toga neće doći, vjerujem da će dečki odigrati dobro i pobijediti u Rovinju. U našoj ligi svatko svakoga može pobijediti. Iskreno, nisam ni ja očekivao ovakvu situaciju. U pripremnim utakmicama momčad je igrala jako dobro, ali je u sezoni iskazala velike oscilacije. Iskreno, nisam imao toliko vremena biti na svim utakmicama, znam da smo odigrali vrhunske, ali i utakmice na razini druge županijske lige.  Detaljniju analizu sezone trebao bi dati netko drugi, zaključuje Kustić.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.