Igor Tkalčević najavio oproštaj: Ostajem u nogometu, ne bi bilo korektno da mu okrenem leđa

Utorak, 08. siječnja 2013. 10:27 Napisao  Marko Babić

- Malo mi je zasmetalo jer nisam bio na gala večeri Rijeke. Dobio sam tek usmeni poziv na sam dan održavanja. Ipak, imam svoj ponos i sve je to bilo nategnuto, rekao je Igor Tkalčević

Igor Tkalčević, nogometaš Opatije, imao je uspješan mjesec prosinac. Dok nogometni travnjaci miruju, Tkalčević je bio dio ekipe Rident s kojom je osvojio veteransku Kutiju šibica.

- To je jedna lijepa priča i mislim da se u tih mjesec dana može napisati jedan lijepi roman. Prvu utakmicu na turniru igrali smo u 22 sata navečer, znači da stvarno volimo taj nogomet. Četrdesetogodišnjaci idu u Zagreb, skupe se na dva sata da odigraju utakmicu, ustvrdio je Igor Tkalčević. 

{jb_blackbox-right}Tkalčević: Opatija uvijek bolje igra na proljeće
Prije odlaska u mirovinu pred Tkalčevićem je još nekoliko mjeseci u Trećoj HNL. Opatija nije imala najbolju jesen.
- U razgovoru s Upravom sam vidio da su se smanjila izdavanja Grada Opatije  što ne ide u prilog razboju nogometa u Opatiji i klubu koji zaslužuje puno više nego što dobija. Patit će omladinski pogon, ali i seniorski. Ako raspolažem s točnim brojkama, mi imamo 130 djece u klubu, a 230 djece je u svim drugim sportovima. Ne znam tko je tu lud da nam onda smanji proračun. Što se tiče prve ekipe, inače imamo bolje proljeće nego jesen. Malo smo spavali na lovorikama nakon dobre sezone u Trećoj HNL u kojoj su igrali i zagrebački klubovi, rekao je Tkalčević.{/jb_blackbox-right}

- Sve se posložilo u obrani, kuća se gradi od temelja. Igralo se s "peticom" s kojom je nezahvalno igrati, ali smo naviknuli na nju. Najefikasniji smo bili iz kontri i polukontri. Imamo dosta iskustva da prepoznamo situacije na terenu, da li treba pritisnuti ili braniti se. U protivničkim ekipama igraju većinom igrači koji su prije igrali u Prvoj ligi. Sve su to kvartovske ekipe, puno se bolje znaju nego mi. Na kraju je pitanje tko je tu pametan. Da li trenirati cijele godine i spremati se ili ovako kao mi skupiti se prije turnira i onda ga osvojiti?, dodao je Tkalčević najavivši odlazak u igračku mirovinu na kraju sezone.

- Okrećem novu stranicu u svom životu. Fizički se dobro osjećam, nemam nikakvih problema, vjerujem da će tako ostati u budućnosti. Želim ostati u nogometu, poduzeo sam neke korake unatrag nekoliko godina i dobio UEFA-inu A licencu. Planiram ostati u nogometu, ne bi bilo korektno da mu okrenem leđa nakon toliko godina, dodao je nogometaš Opatije koji je najljepše trenutke doživio u dresu Rijeke.

- Drago mi je da je cijela situacija oko Rijeke imala sretan kraj jer u jednom trenutku je prijetio krah. Klub je posložen u svim strukturama i tamo su ljudi koji to zaslužuju. Seniorski pogon, s obzirom na proračun i igrače, zaslužuje mjesto među tri ekipe u Prvoj HNL, rekao je Igor Tkalčević koji nije bio prisutan na gala večeri kluba iako je u bijelom dresu osvojio dva Kupa Hrvatske.

- Zaboljelo me to jer sa svima kojima sam igrao u Ridentu kažu da su dobili pozivnicu. Ja sam na kraju dobio usmeni poziv na sam dan održavanja Bijele noći. Ipak, imam svoj ponos i sve je to bilo nategnuto. Nije to ni bitno, malo mi je zasmetalo, ali odmah sam i zaboravio, zaključio je Igor Tkalčević.

 

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.