Davor Dželalija, trener Orijenta: Nisam zadovoljan, trebali smo osvojiti sedam, osam bodova više

Nedjelja, 02. prosinca 2012. 22:18 Napisao  Luka Variola

Mislim da se na proljeće ne bismo trebali bojati za ostanak. Sada trebamo stremiti nečem višem, recimo ulasku među pet momčadi što po mojem mišljenju kvalitetom i zaslužujemo, objašnjava Dželalija

Nogometaši Orijenta u posljednjem su jesenskom ispitu na Krimeji zaustavili najbolji napad lige, onaj Grobničana. Crveni su prvi dio prvenstva okončali vrijednim bodom, osvojenim na teškom terenu koji je obje momčadi sputavao u razvijanju igre.

- Mislim da je utakmica bila ravnopravna. Prvo poluvrijeme smo mi bili bolji, drugo je pripalo njima. S time da je Grobničan imao malo izglednije prilike, moram biti iskren. No, nisu zabili gol. Imali smo i mi neke mogućnosti, ali na kraju mi se čini da je remi najrealniji ishod, objašnjava strateg Orijenta Davor Dželalija.

Orijentaši su jesen okončali na desetoj poziciji s 19 osvojenih bodova. Mlada je momčad u prvenstvo ušla opterećena stečajem koji se nadvio nad Krimejom. U takvim uvjetima nije lako igrati.

- Cijelu jesen smo odigrali pod jednim opterećenjem. I zbog stečaja i svega što se događa oko kluba. Nije ni igračima lako igrati. S obzirom kako smo igrali cijelu polusezonu mislim da smo trebali imati više bodova. Barem sedam, osam bodova više. U nekim utakmicama u kojima smo dominirali nismo osvojili niti bod, nastavlja Dželalija, koji kao glavni razlog uspona i padova vidi - mladost.

- Mlada smo ekipa koja se tijekom polusezone i pomlađivala s igračima koji jedva imaju 20 godina. Tako da su oscilacije u neku ruku  i očekivane. Uz malu dozu sreće mogli smo imati i koji bod više. Zbog svega toga ne mogu biti potpuno zadovoljan prvim dijelom prvenstva.

Trener Orijenta je krajem prošloga prvenstva rekao kako su njegovi igrači kao cvijeće - bude se na proljeće. Nada li se i ove sezone takvom ishodu?

- S obzirom na blisku prošlost mislim da bismo se opet mogli dignuti na proljeće. U prošlim sezonama smo u drugome dijelu prvenstva pružali bolje partije. Možda tako bude i ovoga puta. Mislim da se ovoga puta ne bismo trebali bojati za ostanak. Sada trebamo stremiti nečem višem, recimo ulasku među pet momčadi što po mojem mišljenju kvalitetom i zaslužujemo, zaključuje Dželalija.

Standings provided by SofaScore