Davor Vidas: Puno nas je posla zateklo kada smo preuzeli klub

Petak, 12. kolovoza 2022. 12:24 Napisao  I. V.

U fazi je projektiranje nove tribine, natkrit ćemo cijelu tribinu, radovi bi trebali početi iduće godine, kaže novi predsjednik Naprijeda

Andro Švrljuga, Davor Vidas, Boris Mičetić i Srđan Blažina
Andro Švrljuga, Davor Vidas, Boris Mičetić i Srđan Blažina

Na Hreljinu se idućeg vikedna održava turnir povodom stogodišnjice kluba, uz slavljenika sudjeluju susjedi Grobničan, Kraljevice i gradski rival Borac.

Turnir u subotu otvaraju Grobničan i Kraljevica (17), gradski derbi između Naprijeda i Borca počinje od 18.45 sati.

Hoće li klupski jubilej biti obilježen još nekim događajem?

- Razmišljamo u prosincu održati svečanu sjednicu, ali imamo vremena, nismo još ništa dogovorili. Puno nas je posla zateklo kada smo preuzeli klub, jedva čekamo da počne prvenstvo pa da uđemo u kolotečinu, kaže novi presjednik Naprijeda Davor Vidas:

- Jako smo zadovoljni s ovim što smo odradili od 1. lipnja, kada smo preuzeli klub, Andro Švrljuga, Boris Mičetić, Srđan Blažina i ja činimo uže vodstvo, mi se jednom tjedno sastajemo, a šira uprava ima 25 članova. Doveli smo novog tenera Karla Đivoju, Ante Tomić nam uređuje igralište. Prošle sezone završili smo zadnji pa smo odlučili promijeniti trenera, nismo mogli promijeniti svih dvadeset igrača. Doveli smo pet, šest novih igrača, prvoj smo momčadi priključili nekoliko juniora, jako nam je bitno da naši mladi igrači igraju što više, a to će ovisiti o rezultatima, govori Vidas.

Liga će iduće sezone prema svemu sudeći biti dosta izjedačena, kakve su ambicije?

- Grobničan i Jadran-Poreč su otišli u viši rang, Crikvenica je oslabljena, nama je cilj plasman negdje u sredinu.

Grad Bakar najviše u županiji ulaže u sportsku infrastrukturu, trenutačno uređuje nogometna igrališta u Bakru i na Krasini, priprema se izgradnja dvorane i bazena, što je s igralištem na Lonji?

- U fazi je projektiranje nove tribine, natkrit ćemo cijelu tribinu, radovi bi trebali početi iduće godine. U našem četverogodišnjem mandatu uredit ćemo svlačionice, koje su u derutnom stanju. Potpuno ćemo rekonstruirati svlačionice.

Standings provided by SofaScore