Davor Šuker u ponedjeljak predvodi Vatrene na Bahalinu, proslava 90 godina novljanskog nogometa

Nedjelja, 12. svibnja 2013. 12:04 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Na popisu su vratar Pavlović, Šarić, Robert Kovač, Brajković, Mario Cvitanović, Tokić, Kozniku, Mladenović, Igor Cvitanović, Toplak, Silvio Marić, Živković, Vlaović, Ivančić…, kaže Zorislav Srebrić, direktor svih nogometnih reprezentacija

 

 

 

                                                                  Plavo-beli barjak vije

                                                                  Visoko iznad mora

                                                                  Novljanska se čuju zvona

                                                                  Sveto ime „Vinodola“

       

 Iako postoje neke manje dvojbe oko točnog datuma osnivanja NK Vinodola, sa velikom sigurnošću možemo 10. kolovoza 1923. godine uzeti kao trenutak osnivanja Novljanskog građanskog športskog kluba ili NGŠK. 

 

      Uprava kluba uspjela je dogovoriti svečarsku utakmicu s Vatrenima na Bahalinu u ponedjeljak  13. svibnja u 17 sati. Isto tako organizirat će se prigodna foto-izložba, jer materijala ima i više nego dovoljno. Mlađim generacijama podsjetnik na dane sazrijevanja i stasanja kluba. U godini ovog velikog jubileja, Vinodol je u ovom kolu apsolvirao zahtjevnu utakmicu sa Naprijedom i dalje ostaje u konkurenciji za jedno od mjesta u vrhu ljestvice.

Šuker, R. Kovač, Šarić, Mladenović, Marić...
 Momčad Vatrenih predvodi Davor Šuker, koji se odavno udomaćio u Novom Vinodolskom, gdje ima kuću. Uz Šukera nastup su potvrdili:
- Na popisu su vratar Pavlović, Šarić, Robert Kovač, Brajković, Mario Cvitanović, Tokić, Kozniku, Mladenović, Igor Cvitanović, Toplak, Silvio Marić, Živković, Vlaović, Ivančić…, kaže Zorislav Srebrić, direktor svih nogometnih reprezentacija uključujući veteransku.

 Mlade selekcije stručno su pokrivene, masovnost je zavidna, praćena odličnim rezultatima u svim selekcijama kluba, od morčića do veterana.. Ne bi se smjelo dogoditi da se iz starih arhiva aktualizira spoznaja iz početnih godina djelovanja kluba

       

„Sve se va svitu dalje diže,

  Samo mi stojimo niže“

     

 

Od Lužnjaka, preko Dolca (1955.) nogomet je stigao do sadašnjeg Bahalina. Od Novljanskog građanskog športskog kluba, preko Vinodola, kratkotrajno Asfalta, pa Novog, do današnjeg naziva Vinodol mijenjala su se imena, prolazile generacije i generacije...

    

  Bahalin je danas igralište s odličnom drenažom, travnjakom i pratećim prostorijama. U okviru mogućnosti, svake godine se nešto nadograđuje, uređuje. Srećom u dobrom stanju je i pomoćni teren, koji osjetno čuva kvalitetu glavnog igrališta. Strogi propisi i česta licenciranja tjeraju klub da ide uvijek naprijed. I da se „Pala“ kotrlja po svim uvjetima.

      

Vitalnom starčiću sretan jubilej, i da zaključimo, kao što smo i počeli citatom pjesme Fedora Mudrovčića - Si smo dica „Vinodola“

 

Hrvatski se barjak vije

Tu va srci grada moga

Va njemu je ljubav moja

Ja san dite „Vinodola“.

     

 Bahalin će u ponedjeljak sigurno biti pun ljubitelja nogometa, koji će doći pozdraviti Vatrene  u susretu sa veteranima Vinodola.

 

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.