Davor Dželalija, trener Orijenta: Da nismo prosipali bodove na Krimeji, bili bismo odmah iza Krka

Petak, 16. studenog 2012. 11:21 Napisao  Marko Babić

I ovo je zasad dobar rezultat, budući da već deset godina u ovoj fazi natjecanja Orijent nije bio ovako visoko. Ne znam da li ćemo se moći nositi s time, rekao je trener Orijenta

Nogometaši Orijenta u subotu dočekuju Naprijed (14 sati) nakon što su u prošla dva kola s gostovanja kod Vinodola i Buja donijeli maksimalnih šest bodova. Idući zadatak je srušiti domaće prokletstvo, posljednji puta na Krimeji slavili su 29. rujna protiv Novigrada (2:1).

Dvadeset i drugi studeni Dan D
Orijent je podnio žalbu na odluku natjecateljske komisije NS PGŽ-a koja je polufinale županijskog kupa između Opatije i Orijenta (4:6-11m) registrirala s 3:0 u korist Opatijaca zbog nastupa Antonija Leskura koji je u to vrijeme izdržavao četveromjesečnu suspenziju.
- Podnijeli smo žalbu o kojoj će odlučiti žalbena komisija. Čekamo odluku i nadamo se pozitivnoj odluci jer imamo sve argumente da smo u pravu. Odluka bi trebala biti do 22. studenog, kada je na redu rasprava o zahtjevu za pokretanje stečajnog postupka nad Orijentom, rekao je Dželalija.

- Igrali smo mi dobro na domaćem terenu i u prijašnjim utakmicama, ali nismo pobijedili u utakmicama u kojima smo po svim parametrima trebali pobijediti. Igrali smo dobro, ali nismo imali sreće. To je tako, nekada se vrati, nekad ne. U zadnje dvije utakmice smo dobro reagirali, izvukli se iz mini kirze. U ritmu dobrih igara sam očekivao dobre rezultate, ustvrdio je Davor Dželalija, trener Orijenta.  

- Ostaje žal za prosutim bodovima. Uz malo sportske sreće bili bismo još više plasirani, iza vodećeg Krka po bodovima. I ovo je dobar rezultat, budući da već deset godina u ovoj fazi natjecanja Orijent nije bio ovako visoko. Ne znam da li ćemo se moći nositi s time. Ovo je plasman koji obvezuje, trebat će se dokazivati, a mi imamo mladu i neiskusnu ekipe, dodao je trener Orijenta.

Momčad s Krimeje za trećeplasiranim Rovinjem zaostaje tri boda.

- Uoči početka sezone vidio sam Orijent u prvih pet ekipa. Imamo situaciju da se gosti dobro brane na Krimeji, pomaže im i nam naš teren koji je idealan za to, kontrola lopte nije moguća. Travnjak je potrošen, ali tu smo nemoćni. Neću se vaditi na travnjak jer smo i mi promašili 15 do 20 šansi što je previše, ustvrdio je Dželalija.

U subotu stiže Naprijed.

- Naprijed je najugodnije iznenađenje što se tiče rezultata. Iskreno, nisam očekivao da će biti ovako visoko. Neugodna su ekipa, bit će to lokalni derbi i sigurno će biti neizvjesno iako smo mi lagani favorit, zaključio je Davor Dželalija.

loading...
Standings provided by SofaScore