Damir Kraljić postaje novi sportski direktor Grobničana, Siniša Linić ostaje u klubu

Srijeda, 08. lipnja 2022. 19:18 Napisao/la  Igor Vranić

Kraljić zadnji put ulogu sportskog direktora obnašao upravo u Krku prije nego što je u siječnju 2016. postao trener Borca iz Bakra

Damir Kraljić
Damir Kraljić

Damir Kraljić u utorak se oprostio od igrača Krka i krenuo preko mosta u jednom smjeru.

Iduće sezone Kraljić će putovati na Mavrince, bivši trener Krka uskoro službeno postaje novi sportski direktor Grobničana.

Predsjednik Grobičana Damir Batarelo odlučio je pojačati se na svim razinama uoči prve sezone u jedinstvenoj trećoj ligi, koja se od srijede, 8. lipnja, službeno zove Druga NL, kao što piše u Glasniku HNS-a.

Kraljić će preuzeti odgovornost za sportsku politku kluba što je bila dužnost koju je prošle sezone obnašao Siniša Linić.

Kraljićev dolazak ne znači da Linić odlazi, nekadašnji igrač Rijeke i Hajduka trebao bi ostati aktivan u upravi kluba.

Inače, Kraljić je zadnji put ulogu sportskog direktora obnašao upravo u Krku prije nego što je u siječnju 2016. postao trener Borca iz Bakra.

Iz Bakra je u lipnju 2019. godine preselio na Krimeju, gdje je opet postao direktor, ali ne sportski.

Trenerskom poslu prvo se vrlo kratko vratio u Vinodolu u kojemu nije vodio ni jednu službenu utakmicu, na početku prošle sezone vratio se u Krk kao trener.

Zajedno s ambicioznim predsjednikom Denisom Škiljanom trebao je dugoročno postati stožerni stručnjak prvog otočnog drugoligaškog projekta.

Krk je sezonu završio na 5. mjestu, suradnja je trajala samo jednu sezonu.