DAMIR KRALJIĆ, DIREKTOR NK-a KRK

Koljanin je ispunio sva naša očekivanja

Četvrtak, 19. lipnja 2014. 12:27 Napisao/la  I. V.

Imamo svoj put i mislim da smo došli u situaciju da nam treba dugoročnije rješenje na mjestu trenera, kaže Kraljić

Marinko Koljanin bivši je trener Krka! Ambiciozni otočni trećeligaš opet je na početku što se tiče odabira struke, stabilnost svakoga kluba jamči kontinutet u stručnom radu:

- Dogovorili smo se na zimu da će Koljanin ostati do ljeta, rastali smo se korektno. Iskreno mogu reći da smo bili počašćeni što nam je bio trener, pokazao je da je veliki čovjek. Ispunio je sva naša očekivanja, na zadnjem sastanku uprave svi su htjeli da ostane. Mene osobno je oduševio,  nemam nikakvog razloga podilaziti, kaže sportski direktor Krka Damir Kraljić.

Prošle sezone Krk je stjecajem okolonosti promijenio dva trenera (Starčević, Koljanin), uoči nove sezone počinje potraga za trećim:
 
- Postoji nekoliko potencijalnih trenera, početkom idućeg tjedna ćemo sjesti i odlučiti što dalje s obzirom na reorganizaciju natjecanja i naše ambicije. Imamo svoj put i mislim da smo došli u situaciju da nam treba dugoročnije rješenje na mjestu trenera. Sada otprilike znamo što nam odgovara, u opticaju je nekoliko imena, dogovorili smo se da ne brzamo s odlukama. Ovaj puta odluku o novom treneru donijet će Izvršni odbor, do sada sam ja dvaput donosio odluke. Mislim da ovoga puta moramo odlučiti svi zajedno na čelu s predsjednikom, kaže Kraljić.

HNS je produljio rok za prijavu u novu treću ligu. Krk je odlučio ostati u županiji, što znači da će učiniti korak nazad i postati četvrtoligaš:

- Ovisi kako se gleda. Ne može se reći da nova treća liga nije zanimljiva, posebice zbog drugih momčadi prvoligaša, ali naš je primarni cilj da stvorimo okosnicu momčadi od domaćih igrača. Teško da naši mladi igrači, koji su tek počeli pokazivati naznake kvalitete kakvu očekujemo, u višem rangu mogu adekvatno napredovati. Lako je pričati: 'Ajmo u viši rang, rezultat nam nije primaran! Nakon pet slabije odigranih utakmica počne nervoza, odjednom nitko ne valja i nitko više nema razumijevanja za mlade igrače. Jasno da bismo drugačije razmišljali da se prijavilo pet, šest klubova iz naše županije, vjerujemo da bismo u tom slučaju igrali takvu ligu. U ovoj situaciji, hvala lijepa, kaže Kraljić.  

  

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.