JEDINSTVENA TREĆA LIGA

Crikvenica i Krk imaju problema s dobivanjem licencija

Srijeda, 11. svibnja 2022. 16:55 Napisao  I. V.

Jadran-Poreč i Grobničan ne bi trebali imati problema s licencijama za jedinstvenu treću ligu

Crikvenica i Krk imaju problema s dobivanjem licencija

Nogometni klubovi Crikvenica i Krk imaju problema s ishodovanjem licencija za jedinstvenu treću ligu.

Oba su kluba upoznata s izvjesnom odlukom,  koju bi HNS službeno trebao objaviti početkom idućeg tjedna.

Kod Crikvenice su sporne mlađeuzrasne kategorije, u kriterijima piše sljedeće:

Kod prijave za ligu trećeg stupnja natjecanja klub mora imati pet (5) momčadi mlađih uzrasta u klubu prema dobnim kategorijama i to: 1. početnici, 2. mlađi pioniri, 3. stariji pioniri, 4. kadeti, 5. juniori.

Osim navedenih uzrasta klub može imati i više kategorija mlađih uzrasta ukoliko je to u mogućnosti. Za mlađe uzraste nadležni savez osigurat će redovno natjecanje. Svi igrači mlađih uzrasta moraju biti registrirani u ŽNS-u i HNS-u, s time da svaki klub mora imati najmanje 100 registriranih igrača mlađih dobnih uzrasta, u redovnom natjecanju raspoređenih u navedene kategorije. Iznimno, Izvršni odbor HNS-a na prijedlog Komisije za mlađe uzrasta i Natjecateljske komisije za (čija odluka mora biti najkasnije do 15. ožujka za sljedeću natjecateljsku godinu) može odobriti da pojedini klub iz opravdanih i realnih razloga nastupa samo s četiri momčadi mlađih uzrasta iz gore navedenih pet kategorija, stoji u kriterijima.

NK Crikvenica ima četiri mlađeuzrasne kategorije, nedostaje mu generacija kadeta, u Središtu Rijeka natječe se s dvije kategorije pionira.

To znači da bi prema ovakvom tumačenju Izvršni odbor HNS-a mogao Crikvenici izdati licenciju ako je klub do 15. ožujka dobio pozitivnu odluku Natjecateljske komisije.

Kao i obično, postoje drugačija tumačenja kriterija među kojima je na kraju jedino važan kriterij koji odredi Izvršni odbor HNS-a.

NK Krk zadovoljava sve sportske kriterije, ali ima problema s infrastrukturom.

Crikvenica je trenutačno druga, prva dva kluba stječu pravo nastupa u jedinstvenoj trećoj ligi, Jadran-Poreč i Grobničan ne bi trebali imati problema s licencijama za jedinstvenu treću ligu.

Štoviše, Grobničan bi trebao dobiti drugoligašku licenciju i igrati kvalifikacije za Drugu HNL ako se plasira među prva tri kluba.

Krk je četvrti!

Da ima licenciju, Krk bi se u jedinstvenu treću ligu mogao plasirati jedino ako Crikvenica ne dobije licenciju i ako se liga malo proširi "iznimnom" odlukom Izvršnog odbora HNS-a.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Crikvenica 27 53
2 Grobničan 42 52
3 Jadran-Poreč 37 52
4 Pazinka-Pazin 2 41
5 Krk -1 39
6 Novigrad 1 36
7 Rudar -1 36
8 Uljanik 8 34
9 Buje -12 29
10 Nehaj -14 28
11 Cres -14 26
12 Pomorac 1921 -31 23
13 Vinodol -17 21
14 Naprijed -27 19