Selekcija NS Rijeka razigrava za amaterskog europskog prvaka 2025. godine

Utorak, 11. lipnja 2024. 11:34 Napisao/la  SC

Selekcija Zagreba postala amaterski europski prvak 2017. godine, natjecanje se od 1999. godine održava svake dvije godine

Najbolji u Hrvatskoj
Najbolji u Hrvatskoj

Selekcija Nogometnog središta Rijeka prvi put u povijesti plasirala se u završnicu UEFA Kup regija!

Najviše europsko amatersko natjecanje koje se od 1999. godine održava svake dvije godine, nije se održalo  2021. godine zbog pandemije koronavirusa.

Pravo nastupa u završnici stječu najbolje amaterske momčadi svih članica UEFA-e u kojima se održaju regionalna prvenstva.

Završnicu igraju 32 momčadi podijeljene u 8 skupina po četiri momčadi, 2023. godine za natjecanje se prijavilo 36 momčadi pa je pet predstavnika zadnjerangiranih država preliminirano razigravalo za jedno mjesto.

U završnici zadnjega natjecanja Hrvatsku je predstavljala selekcija Nogometnog središta Split, koja je bila domaćin Skupine 8, utakmice su se igrale u Zadru, Dugopolju i Šibeniku.

Zbog bolje gol-razlike pobjednik skupine bila je srpska momčad (Beograd), kasniji finalist imao je isti broj bodova (4) kao Split, malteška momčad bila je treća dok je ukrajinski predstavnik odustao zbog rata.

Pobjednici osam skupina razigravali su u dvjema skupinama, pobjednici skupina igrali su finale.

Aktualni prvak UEFA Kupa regije je selekcija Galicije, koja je u finalu 2023. godine pobijedila (3:1) selekciju Beograda.

U 12 do sada održanih natjecanja jednom je pobjednik bila hrvatska momčad, 2017. godine selekcija Nogometnog središta Zagreb u finalu je pobijedila (1:0) irskog predstavnika Munster/Connacht.

Španjolske i talijanske momčadi osvojile su po tri titule prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.