Tihomir Bašić, trener Lokomotive: Ako se ukaže prilika, idemo u viši rang!

Ponedjeljak, 05. siječnja 2015. 14:49 Napisao  Marko Babić

 Četvrta liga je  za nas Liga prvaka, da se tako izrazim. Liga je neznatno skuplja od Prve županijske, ali zahtjeva nešto bolju organizaciju kluba, momčadi i trenera, kaže Bašić

Nogometaši Lokomotive prvi dio sezone u Prvoj županijskoj ligi okončali su na drugom mjestu. Dva boda zaostatka za Orijentom, te identičan broj bodova kao i trećeplasirani Cres garantiraju uzbudljivi drugi dio sezone.

- Zadovoljni smo prvim dijelom. Imali smo problema sa slaganjem kadra i to se odrazilo na početku sezone. Izvukli smo se kroz utakmice, na kraju smo jedino možda trebali imati bod više, ustvrdio je Tihomir Bašić, trener Lokomotive.

- Ambicije su da se borimo za prvo mjesto, uz naravno uvažavanje svih protivnika. Pokušat ćemo se pripremiti najbolje što možemo za drugi dio i prestići Orijent na vrhu. Ako se ukaže prilika, idemo u viši rang, ali Orijent je objektivno u prednosti. Imaju igrače koji su igrali u višem rangu i to se vidi. Očekujem da ćemo biti 20 posto jači, ali i drugi igraju nogomet, rekao je trener lokosa.  

U zadnje vrijeme sve više klubova najavljuje želju da se sada ili u skoroj budućnosti uključe u borbu za Međužupanijsku ligu.

- Međužupanijska liga je kruna za ove klubove, Liga prvaka da se tako izrazim. Ona je neznatno skuplja od Prve županijske, ali zahtjeva nešto bolju organizaciju kluba, momčadi i trenera. Traži veći angažman pojedinaca i ozbiljniji pristup. Ne može se to ostvariti preko noći. Treba se dobro pripremiti da ne bismo ostali samo jednu sezonu i odmah ispali. Trebalo bi angažirati nekoliko igrača koji su prošli taj rang, jer mnogi pojedinci nisu naučeni na taj tempo. Što se tiče kvalitete vjerujem da bi se mi već sad mogli ravnopravno boriti za ostanak. Orijent bi sigurno bio barem u sredini ljestvice, rekao je Bašić.

Lokomotiva je na kraju godine slavila na Županijskom dvoranskom prvenstvu u malom nogometu.

- Moramo težiti da natjecanje i organizacija budu bolji iz godine u godinu. Tu ima nekoliko ekipa koji dobro igraju mali nogomet, Opatija, Lokomotiva, Halubjan, Grobničan, Naprijed... Mi smo napokon dočekali krunu koja nam je izmakla lani. Za Rijeku kao grad dobro je da postoji jedno ovakvo natjecanje, da polako raste i da postane tradicionalno, zaključio je Tihomir Bašić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.