MILENKO SILOV PORUČUJE

Grad Rijeka tretira nas kao skupinu veterana!

Petak, 10. kolovoza 2012. 17:24 Napisao  Luka Variola

Financijskih problema imamo, kao uostalom i svi, ali seniorski pogon nećemo gasiti, kaže predsjednik Grbci 2000

Nakon što je zbog financijskih problema seniorski pogon odlučila ugasiti Kraljevica, povjerenik Prve županijske lige Milan Rukavina najavio je sličan scenarij i u NK Grbci 2000. No, iz redova jednog od najmlađih riječkih klubova demantiraju te navode.

- Financijskih problema imamo, kao uostalom i svi, ali seniorski pogon nećemo gasiti. Imamo sve uzraste, pa tako i seniore, ali nemamo adekvatne uvjete. Nemamo gdje trenirati, objašnjava predsjednik Milenko Silov.

U Rijeci je trenutačno najveći problem nedostatak igrališta. INA-ino igralište na Podmurvicama ide u rekonstrukciju, iako je jasno da će ono pripasti HNK-u Rijeka u trogodišnju koncesiju, dok Omladinsko igralište svojim dimenzijama ne zadovoljava uvjete čak ni županijskih liga.

- Situacija je loša. Pogotovo što se tiče igrališta budući da je HNK Rijeka dobila koncesiju na tri godine na INA-i. No, bit će kako bude. Kako je svima, tako će biti i nama. Mi smo u Gradu Rijeci pokušali ukazati na taj problem, ali nitko se previše ne uzbuđuje oko toga. Grad i Županijski nogometni savez ne pokazuju gotovo nikakav interes za naše probleme. To je jako razočaravajuće za nas volontere koji pokušavamo nešto napraviti. Mi godišnje dobivamo šest tisuća kuna za klub koji imao 150 natjecatelja. To je smiješno, nastavlja Silov, koji gradske strukture najviše krivi za nedostatak vizije.

- Da barem Grad ima nekakvu viziju, da napravi neka igrališta, ali ništa. HNK Rijeka je priča za sebe, dok smo mi županijski klubovi tretirani kao skupina veterana i rekretivaca. Mi smo sami postavili umjetnu travu na igralištu na Grbcima. Digli smo 300.000 kuna kredita i sami financirali postavljanje trave što je mislim jedinstveni slučaj u Hrvatskoj. To jedino Dinamo radi, zaključit će čelni čovjek NK Grbci 2000.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.