PREKID NA RUJEVICI

Masovna tučnjava Dokera i Bakrana

Nedjelja, 18. studenog 2012. 17:27 Napisao  Luka Variola

Utakmica 12. kola: Lučki radnik - Borac 1:0 (prekid). U 65. minuti sudac Mihočka prekinuo je utakmicu nakon masovne tučnjave

 PRVA ŽNL

LUCKI RADNIK - BORAC 1:0 (prekid - 65. minuta)

Igralište na Rujevici. Gledatelja: 100

Sudac: Đani Mihočka (Opatija)

Strijelac: 1:0 Polan (3)

Žuti kartoni: Mihalović, Predović, Šarlija (Lučki radnik)

LUČKI RADNIK: Čituljski, Capjak, Josipović, Mikić, Cvijanović, Polan, Mihalović, Predović (16 Vučković), Kuzmanović (57 Šarlija), Radman.

BORAC: Herman, Smojver, Zaharija, Babić (60 Sedlić), Komar, Vrsaljko, Devčić, Velkovski, Gruevski, Klić, Mohorić (46 Fetoshi).

Derbi 12. kola Prve ŽNL između Lučkog radnika i Borca prekinut je 65. minuti nakon rijetko viđene tučnjave u kojoj su sudjelovali praktički svi igrači obiju momčad. Tučnjavi je prethodio prekršaj Kuzmanovića nad Klićem na samoj sredini igrališta. Nekadašnjem napadaču Rijeke nije sjeo Kuzmanovićev potez pa je sam odlučio odrediti disciplinsku mjeru. Nakon što se dvojac zakačio počeo je opći metež u kojem se nije znalo "tko pije, a tko plaća". Sucu Mihočki nije preostalo ništa drugo nego da prekine susret.

No, dio odgovornosti za ovakav epilog ide i na dušu glavnog suca budući da ostaje dojam kako se eskalacija nasilja mogla spriječiti da je pravovremeno podijelio pokoji žuti ili crveni karton. Na kraju se dogodio najgori mogući scenarij.

Rukavina: Odluka nakon izjava službenih osoba
Nakon nemilih scena na Rujevici najveće je pitanje da li će se utakmica morati ponovo odigrati?
- Čekaju su izjave službenih osoba. Mora se ustanoviti tko je krivac za prekid. Ako se utvrdi da je jedna strana krivac, onda će se utakmica registrirati 3:0 za protivnika. Kada se ustanovi tko je krivac,  utakmica će se registrirati po službenoj dužnosti. Moramo sačekati da se prikupe izjave nakon čega će se donijeti odluka, objašnjava povjerenik natjecanja Milan Rukavina

- Mislim da se od početka utakmice naslućivao ovakav epilog. Kod igrača Lučkog radnika vidjela se velika želja, pa čak i nervoza. Na kraju je sve eskaliralo nakon Kuzmanovićeg starta na Kliću, koji je mogao biti i poguban. Njih dvojica su se zakačila, a što se poslije događalo to stvarno ne znam. Otkuda su se svi ti igrači stvorili!? U tučnjavi su sudjelovali gotovi svi igrači s klupe. U cijeloj nogometnoj karijeri nisam nešto ovako doživio. Još sam u šoku, objasnio je nakon susreta trener-igrač Bakrana Dušan Gruevski.

Rezultati
Utakmice 12. kola: Lovran - Omladinac 1:0, Lošinj - Cres 2:2, Rab - Zamet (nije odigrano), Lučki radnik - Borac (prekid), OŠK Omišalj - Mune 3:1, Goranin - Draga 2:3, Klana - Rječina 1:1.

Bakrani su inače odbili potpisati zapisnik, budući da im delegat nije dozvolio uvrštavanje primjedbe u isti. Nakon ove utakmice definitivno će se još vuči "repovi". Zadovljstva, očekivano, nije bilo niti u domaćim redovima.

- Nakon Kuzmanovićevog prekršaja Klić je krenuo prema njemu, ovaj je odgovorio i onda je nastao metež. Skočili su igrači jedne i druge momčadi. Mislim da je sudac pogriješio, ne zbog prekida, nego zbog toga jer nije ranije uveo reda. Atmosfera je od početka bila na rubu incidenta. Nažalost, mislim da će se igrati nova utakmica što ne ide na ruku nama, budući da smo imali pozitivan rezultat protiv momčadi koja je bila favorit u ovome susretu, objasnio je kapetan Dokera Luka Mihalović.

Do prekida vodstvo je bilo u rukama domaćina, koji su poveli iz praktički prvog udraca prema vratima Bakrana. Igrala se 3. minuta kada je Šarlija izveo korner s desne strane, a omaleni Polan je bio najviši u skoku i glavom neobranjivo pogodio mrežu Bakrana - 1:0. Gosti su se pribrali nakon 15 minuta i dvaput zaprijetili izvana, prvo je Devčić oštro šutirao ravno u Čituljskog, da bi samo minutu kasnije pokušaj Velkovskog prošao pored desne vratnice.

U 38. minuti Mikić i Devčić su završili u UFC klinču u domaćem šesnaestercu, ali glavni sudac Mihočka nije osjetio potrebu da disciplinskim mjerama sankcionira takvo ponašanje. Kazna za to stigla je u 65. minuti kada je bilo kasno za bilo kakve mjere osim prekida utakmice.

 

OŠK OMIŠALJ - MUNE 3:1

Igralište Pušća. Sudac: Marko Cvijović (Rijeka).

Strijelci: 0:1 Pecman (22'), 1:1 Grubišić (40'), 2:1 Šare (70'), 3:1 Krstinić (71').

Žuti kartoni: Rožajac, Radić (OŠK Omišalj), Cetina, Vidmar, Šokčić (Mune).

OŠK OMIŠALJ: Jedrlinić, I. Žuvić (od 46' Radić), Turčić, Cerić, L. Žuvić, Rožajac, Šehić (o 87' Gržetić), Toić, Šare, Grubišić, Vračar (od 67' Krstinić).

MUNE: Baržić (od 46' D. Ružić), Šokčić, Dramac, Perčić, Doričić, Cetina (od 54' Mohorovičić), R. Ružić, Beni, Ivančević (od 71' R. Stanić), Pecman, Vidmar.,     

Fotogalerija Lučki radnik - Borac/Lario Tus

 

 

 

loading...