NEVEN STRUKAN ISTIČE

Ne želim da razmišljamo o tituli prvaka

Utorak, 29. ožujka 2016. 15:25 Napisao  Patrik Mršnik

Ambicija i svojevrsni pritisak stvoreni su s moje strane,    kaže trener Kraljevice

Kraljevica je na vrhu. Trebalo je proći samo nekoliko tjedana u proljetnom dijelu Prve županijske nogometne lige da se situacija na čelu poretka do kraja zakomplicira. U trokutu je Cres, iz prikrajka vrebaju i u Mošćeničkoj Dragi, moglo bi u preostalih desetak kola biti svega.

Ipak, s jugoistočnog dijela riječkog prstena na situaciju gledaju blagonaklono. Smiješi se ekipi Nevena Strukana, dugogodišnjeg klupskog djelatnika, cvjetno i mirisno proljeće. Vihor se dvaput opasno poskliznuo i u posljednjih 180 minuta (Borac, Rab) nogometa uzeo tek bod, Kraljevičani to zasad uvelike koriste.

- Dvije su godine trenerskog staža u klubu iza mene. Nekoć sam bio igrač pa onda igrač-trener, u klubu sam praktički od 1993. godine. Svi zajedno radimo jako dobar posao počevši od uprave, malog broja ljudi koji živi uz klub preko struke do igrača, koji su u minulom vremenu prihvatili moj način rada i razmišljanja koji sada donosi rezultate, kazao je trener Strukan.

Istaknut će se i ona još pozitivnija strana, gledana iz aspekta sportskog duha.

- Nikad nikome nismo ostali dužni, uvijek smo igrali pa i u onim, za mnoge nebitnim kup-utakmicama koje često završavaju rezultatima bez borbe. Rezultati svakog oblika rada sve su vidljiviji, momčad je već jedno dulje vrijeme na okupu i stvari su jasno definirane. Bilo je potrebno vrijeme da se sve dovede na ovakvu razinu, sada možemo reći da stojimo vrlo dobro, kaže Strukan.

Ono što može biti zanimljivo je da u svlačionici Kraljevice nema nekog zvučnog imena koje za nekoliko klasa nadilazi okvire županijskog nogometa. U tom kontekstu, najviše se pojačao Cres koji je u svoje jato doveo nekoliko igrača s kojima je najavio šampionski pohod. Ipak, u Kraljevici također postoji 'kičma' ekipe s kojom je ostatak vrlo kompatibilan.

- Ima tu par igrača koji čine razliku, mislim na Devčića, Kurolta, Burića i Bilena. U trenutku kada nitko ne zna što će se dogoditi, netko iskoči i napravi razliku. Sve su to domaći igrači koji imaju kvalitetu i određenu dozu iskustva. Međutim, smisao moga rada nije razmišljati samo o tom dijelu momčadi, nego i o ostatku. Imamo mladost u ekipi, važno je da ona prihvati moje metode rada. Ja u te dečke vjerujem, važno je da i oni jedni u druge imaju međusobno povjerenje. Nakon svake utakmice gledamo i dobre, ali i loše stvari koje se odmah trudimo ispraviti, veli Strukan.

U Kraljevici ne kriju ambicije o ostajanju na vrhu poretka. Iako će njihov strateg reći da nema šampionskih ambicija koje za sobom nose adekvatnu dozu tereta mladim igračima, jasno je što se želi napraviti u preostalih deset kola. Ako je moguće, s deset pobjeda zaključati se na vrhu, bilo bi idealno. Ima li ideja o progresu u regionalne vode?

- Prije svega valja reći da klub prema meni ne stvara pritisak glede rezultata. Ambicija i svojevrsni pritisak stvoreni su s moje strane, ali ne glede naslova prvaka nego samo po pitanju kontinuiranog i marljivog rada. Zapravo, ne želim uopće da razmišljamo o tituli prvaka već samo o što boljem radnom momentu i o svakoj sljedećoj utakmici. Jasno da će nam se sve posložiti na kraju ako uz rad budemo imali i dozu sreće. Najbolje od svega je sada to što smo se u prvim predstavama ovog proljeća doveli u situaciju da odlučujemo sami o sebi. Imamo deset kola do kraja, moramo raditi za svaku pobjedu, bez stavljanja dodatnog tereta na naša leđa glede hvatanja rezultata. Na svakom se treningu valja nanovo dokazati, kaže Strukan.

Lani je cijela županijska prvoligaška karavana gledala u leđa novog Orijenta. Ekipa Kraljevice bila je gotovo identična ovosezonskoj koja je već ostvarila nekoliko bitnih pobjeda od kojih se najviše ističe slavlje na Cresu (4:1). Otočane će, kao i ekipu Vihora u drugom dijelu sezone Kraljevičani ugostiti na svom terenu.

- Ni na Krimeji prošle sezone nismo razmišljali isključivo o defanzivi, htjeli smo pokazati da će rezultat utakmice ovisiti jednako o našem trudu na svim stranama terena. Izgubili smo, istina je da smo igrali bez šest prvotimaca, ali smo se pokazali u dobrom izdanju. Tko zna što bi bilo da su igrali svi... I prethodne polusezone na Cresu dogovorili smo se da će svatko dati sve od sebe, uslijedila je velika pobjeda. Znam da se ovdje radi o amaterizmu i o niželigaškom natjecanju, ali norme rada i zalaganja moraju postojati, kaže Strukan.