PLENUM ŽUPANIJSKIH KLUBOVA

Mune umjesto Kraljevice u Prvoj županijskoj ligi

Četvrtak, 09. kolovoza 2012. 11:14 Napisao  Luka Variola

Mune  su problem s kadetima riješili uz pomoć Rijeke

Nogometaši Muna zamjenit će ekipu Kraljevice u Prvoj županijskoj ligi ove sezone, najvažnija je odluka Plenuma županijskih klubova koji je održan početkom tjedna. Nakon što je Kraljevica zbog financijskih problema odustala od natjecanja, odlučeno je da upražnjeno 14. mjesto popuni momčad Muna.

- Umjesto Kraljevice u Prvu županijsku ligu uvrštene su Mune, koje su popunile  14. mjesto. Mune su prebačene iz Prve A županijske lige koja sada broji sedam članova. Mune su imale nekih problema s kadetima za koje nisu znali da li će ih ove godine imati, ali su na kraju to riješili uz pomoć Rijeke. Izvučeni su i parovi natjecanja koje za sve tri lige počinje 2. rujna, objašnjava povjerenik natjecanja Milan Rukavina.

Natjecanje u Prvoj županijskoj ligi će se odraditi po jednokružnom sistemu, dok će druge dvije lige odraditi trokružni sistem. U jesenskom dijelu biti će deset kola, a u proljetnom 11. kola.

Osim Kraljevice postojala je mogućnost da zbog financijskih problema od natjecanja odustane i NK Goranin, ali su Delničani na kraju ipak, barem zasad, sredili svoju financijsku situaciju. No, zato bi od županijskog natjecanja prije nego što ono i počne mogli odustati Grbci 2000, koji su novim ustrojem smješteni u Prvu A županijsku ligu.

- Iz redova Grbaca 2000 dolaze neke informacije da neće moći nastaviti natjecanje u seniorima. No, o tome se još nisu službeno očitovali, nastavlja Rukavina.

Uvrštenjem Muna u Prvu županijsku ligu najmanje će biti zadovoljni u redovima Lokomotive i Rikard Benčića, koji su u više navrata javno demonstrirali pravo na jači rang.

- Oni su temeljem prošlogodišnjih rezultata izrazili želju za jačom skupinom, ali nemaju gdje igrati. Podmurvice se zbog obnavljanja ne mogu koristiti, dok Omladinsko igralište nema potrebne dimenzije, zaključit će Rukavina.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.