Izidor Grgurić, trener Goranke: U Gorskom kotaru uvjeti za treniranje puno su bolji nego u Rijeci

Srijeda, 20. kolovoza 2014. 14:11 Napisao  I. V.

Šteta da nema interesa među domaćim dečkima, u  Gorskom kotaru se ne radi sustavno, kaže Grgurić koje je počeo raditi kao trener ravnogorskog kluba

Izidor Grgurić novi je trener Goranke iz Ravne Gore. Seniorski pogon županijskog ligaša umalo je ljetos prestao djelovati, skupina entuzijasta na čelu s Mladenom Jurkovićem pronašla je sredstva za novu sezonu i angažirala Grgurića, koji je prošle sezone bio trener Goranina iz Delnica:

- Ovdje je puno bolja atmosfera nego u Goraninu. Šteta, jer bi Delnice trebale imati najbolji nogometni klub u Gorskom kotaru. U Goranci je problem što ne postoji navika treniranja. Evo, koristim godišnji odmor da ujutro odrađujem treninge sa nekoliko igrača koji rade u poslijepodnevnim smjenama. Ima nas malo, ukupno petnaestak igrača od koji neki rade u Rijeci, Lošinju... Nemamo ni jednoga igrača iz Rijeke, što je praksa u drugim goranskim klubovima, kaže Grgurić.

Grgurić je svojedobno igrao (Grobničan, Orijent, Novalja...) i kasnije radio kao trener u najboljim primorskim (Opatija, Grobničan, Krk) i goranskim (Omladinac, Goranin) klubovima. Budući da potječe iz Staroga Laza dobro poznaje situaciju u Gorskom kotaru.

- Omladinac je ponovo sastavio momčad, Mrkopalj ima momčad sastavljenu od šest, sedam igrača iz Rijeke, u Lokvama je otprilike isto... Šteta da nema interesa među domaćim dečkima, jer su u Gorskom kotaru uvjeti za rad puno bolji nego u Rijeci. Konkretno, mi u Goranci imamo na raspolaganju jako dobar travnati teren, teretanu u sklopu hotela Breza, relativno dobar malonogometni teren s umjetnom travom, možemo koristiti prirodne terene za trčanje... U Gorskom kotaru se ne radi sustavno, ima svega nekoliko domaćih stručnjaka koji su više iznimka nego pravilo, zaključuje Grgurić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.