GARI CAPPELLI, ČELNIK LOŠINJA

Želimo igrati u višem rangu iduće sezone

Nedjelja, 15. lipnja 2014. 16:35 Napisao  Marko Babić

Već smo nekoliko puta tražili da nam se objasne uvjeti,  nismo dobili odgovor, kaže Cappelli

Nogometaši Lošinja proslavili su naslov prvaka u Prvoj županijskoj ligi radujući se ulasku u viši rang, točnije, u međužupanijsku ligu koja bi trebala postati četvrta liga. Momčadi s vrha Treće lige - Zapad trebale su zaigrati u novoformiranoj ligi sa zagrebačkim klubovima kojima bi se priključile druge ekipe Istre, Dinama, Lokomotive i Rijeke. U ovom trenutku zapravo nitko ne zna što će se dogoditi nakon što su praktički sve ekipe iz trećeligaškog ranga na zapadu odbile sudjelovati u novoformiranom natjecanju. Gdje je u svemu tome Lošinj?

- Prvim mjestom zaslužili smo ići u viši rang, lani smo odustali, postavili su neke drugačije zahtjeve, možda i nismo bili spremni, reći će Gari Cappelli, počasni predsjednik Lošinja i gradonačelnik Malog Lošinja.

Problem je što se ne zna kako će izgledati prvenstvo iduće godine.

- Voljeli bismo ići u viši rang, to nam odgovara. Lani možda nismo bili spremni što se tiče kadra i financija, ali mislim da bismo iduće sezone trebali igrati u višem rangu bez obzira kako liga bude izgledala. Trenutno se ništa ne zna. Već smo nekoliko puta tražili da nam se objasne uvjeti,  traže li se neke dodatne stvari, ali nismo dobili nikakav odgovor, rekao je Cappelli.

Lošinj je odigrao dobru sezonu koju je sam sebi zakomplicirao s nekoliko loših rezultata. U jednom trenutku je vodeću poziciju prepustio riječkoj Lokomotivi, ali se upravo pobjedom protiv riječkog sastava vratio na vrh kojeg više nije ispuštao.

- Ove sezone smo samo htjeli potvrditi ono što smo napravili lani. Bili su to isti ljudi u klubu, treneri i igrači. Nije bila sporna kvaliteta. Naš je problem što imamo dosta studenata i igrača izvan Lošinja i onda jednostavno ne možemo kvalitetno odraditi treninge i uigrati momčad. Da smo imali te mogućnosti, vjerujem  da bismo puno ranije riješili pitanje naslova, zaključio je Cappelli.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.